Nieuwlicht projectorkest en Wiebe Kaspers

20 juni, Grote - of Martinuskerk in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lichte muziek van toen en songs van nu. Na de donkere Covid-periode snakken veel mensen naar licht in de culturele duisternis;van dimmend zaallicht naar stralende spotlights. Nieuwlicht projectorkest neemt het initiatief om hierin zo snel als mogelijk te voorzien. Nieuw licht voor musici, publiek e...

Lees meer

Lichte muziek van toen en songs van nu.

Na de donkere Covid-periode snakken veel mensen naar licht in de culturele duisternis;van dimmend zaallicht naar stralende spotlights. Nieuwlicht projectorkest neemt het
initiatief om hierin zo snel als mogelijk te voorzien. Nieuw licht voor musici, publiek en concertlocaties!

Nieuwlicht projectorkest is een nieuw orkest voor gevorderde amateurmuzikanten, dat licht klassieke muziek speelt en nieuwe cross-overs maakt in samenspel met popartiesten van nu. In deze eerste editie verbinden we British Light Music met muziek van de Friese popartiest Wiebe Kaspers in een kleurrijk en afwisselend programma.

British Light Music is een verzamelnaam voor de populaire orkestmuziek van de eerste helft van de 20e eeuw in Engeland. Doordat de BBC deze muziek in de jaren ’60 plotsklaps van de radio weerde is het genre enigszins in de vergetelheid geraakt, al zullen velen de pakkende melodieën van componisten als Frederic Curzon, Ernest Tomlinson, Ronald Binge en Eric Coates zeker nog herkennen.

Ook op de Nederlandse radio en televisie was deze muziek veel te horen, zoals bijvoorbeeld in de tune van de radio-serie ‘Paulus de Boskabouter’. De laatste jaren komt deze
muziek weer meer in de belangstelling en komt deze regelmatig voorbij op Radio4.

De vaak lichtvoetige (vandaar ook ‘Light’) orkestmuziek kent in de gevoelige en melancholieke songs van Wiebe Kaspers de perfecte tegenhanger. Wiebe zingt – zoals het een popartiest betaamt – intens over liefde, liefdesverdriet en bijzondere momenten, maar in zijn nieuwe nummers ook over abstractere thema’s. Wat het onderwerp ook is, Wiebe neemt je mee met zijn gevoelige stem, fijnzinnige pianospel en heel mooi opgebouwde nummers, die zich bijzonder goed lenen voor een symfonische cross-over.

In samenwerking met Wiebe maakte dirigent en arrangeur Tjeerd Barkmeijer gloedvolle nieuwe arrangementen, waarin orkest, piano en zang zullen samensmelten. Een projectorkest van een kleine 30 ervaren amateurs met concertmeester Isabelle Doodhagen vormt de enthousiaste rode draad door het programma.

Concerten worden gegeven op 11, 13, 18 en 20 juni in Sint Jacobiparochie, Leeuwarden, Heerenveen en Dokkum, uiteraard met inachtneming van de corona-iligheidsvoorschriften van het RIVM.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 20 juni 2021 : vanaf 15:00
zo 20 juni 2021 : vanaf 17:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Grote - of Martinuskerk
Markt 2
9101 LS DOKKUM
06 12412053

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader