NK tegelwippen

30 maart t/m 30 september, Diverse locaties in NOORD-NEDERLAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Dit jaar doet Groningen voor de eerste keer mee aan het NK tegelwippen. Groningen gaat de strijd aan met Leeuwarden: welke stad vervangt de meeste tegels voor groen?Vanaf 30 maart kan iedere individuele inwoner van Groningen meedoen. Je hoeft je hiervoor niet vooraf aan te melden maar kunt eenvoudig...

Lees meer

Dit jaar doet Groningen voor de eerste keer mee aan het NK tegelwippen. Groningen gaat de strijd aan met Leeuwarden: welke stad vervangt de meeste tegels voor groen?Vanaf 30 maart kan iedere individuele inwoner van Groningen meedoen. Je hoeft je hiervoor niet vooraf aan te melden maar kunt eenvoudig de verwijderde tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl, inclusief een foto van het resultaat als bewijsmateriaal.

Deze tegels worden dan meegeteld in de tegelstand die centraal wordt bijgehouden. Heb je geen inspiratie voor de plek waar eerder tegels lagen? Bij het inleveren van je tegels bij Tuin in de Stad (Tarralaan 6, Groningen) of Twee “R” Recycling Groep (Gideonweg 10, Groningen) krijg je een zakje bloemzaadjes om je tuin mee te verfraaien.

Groningen gaat de strijd aan tegen Leeuwarden en hoopt de meeste tegels te verwisselen voor groen. Ook doen er meer gemeenten in Nederland mee. In al deze gemeenten vervangen inwoners een deel van hun tegels door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefomgeving voor insecten en dieren te verbeteren.

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Bewoners die meedoen en tegels wippen in hun voor- of achtertuin maken bovendien kans op een individuele prijs: elke maand wordt door een vakjury de ‘Wipper van de Maand’ uitgekozen. Al deze mensen zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

Je kunt ook als groep meedoen aan deze wedstrijd. Ga aan de slag met je (sport) vereniging, buren, collega’s, dorpsbelangen etc. om je tuin, terras, of plein te onttegelen en ontvang hiervoor planttegoed van Tuin in de Stad. Kijk voor meer informatie op www.groningenklimaatbestendig.nl.

Lees minder

Links

Data en tijden

dinsdag 30 maart 2021 t/m donderdag 30 september 2021

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader