NNO Pianokwartet

30 oktober, Theater De Koornbeurs in FRANEKER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Christophe en Noëlle Weidmann-Ercan werden geboren in het Franse Metz. Na hun studie aan het conservatorium aldaar vertrokken ze beide naar Parijs om daar verder te studeren. Noëlle bij Michiel Strauss. Na haar eindexamen bleef ze daar studeren maar ging tegelijker tijd ook naar Groningen om te stu...

Lees meer

Christophe en Noëlle Weidmann-Ercan werden geboren in het Franse Metz.

Na hun studie aan het conservatorium aldaar vertrokken ze beide naar Parijs om daar verder te studeren. Noëlle bij Michiel Strauss. Na haar eindexamen bleef ze daar studeren maar ging tegelijker tijd ook naar Groningen om te studeren bij Jan Ype Nota. Christophe ging vanuit Parijs naar Helsinki waar hij studeerde en speelde o.a. onder de beroemde dirigenten Colin Davis en Kurt Masur.

RICHARD STRAUSS (1864-1949) IS NIET VERWANT MET DE STRAUSS FAMILIE UIT WENEN. HIJ WAS DE ZOON VAN EEN HOORNVIRTUOOS MAAR KREEG ZIJN EERSTE LESSEN VOOR VIOOL EN PIANO. OP ZIJN 12E SCHREEF HIJ ZIJN EERSTE COMPOSITIE. HIJ STUDEERDE OOK FILOSOFIE EN KUNSTGESCHIEDENIS. ZIJN EERSTE WERKEN WAREN SYMPHONISCHE GEDICHTEN, LATER, BEÏNVLOED DOOR ZIJN VROUW DIE SOPRAAN WAS BEGON HIJ MET HET SCHRIJVEN VAN ZIJN OPERA’S EN LIEDEREN.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 30 oktober 2022 : 15:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.50

Waar is het?

Theater De Koornbeurs
Noord 2
8801 KP FRANEKER
0517 395363
www.theaterdekooornbeurs.nl
post@theaterdekoornebeurs.nl

€ 15,50