Nog meer bomen

7 mei t/m 13 augustus, Kunstwinkel Ogenblik in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

FOTO GERBUIKT FD 7/5 Nog meer bomen bij het evenement Bosk in Leeuwarden. Nog meer bomen Vanaf 6 mei tot en met 14 augustus 2022 zal er in Leeuwarden een wandelend bos zijn met bomen, die steeds van plaats veranderen. Het evenement Bosk zal honderd dagen lang duren. Bosk kleurt steeds opnieuw ee...

Lees meer

FOTO GERBUIKT FD 7/5

Nog meer bomen bij het evenement Bosk in Leeuwarden.

Nog meer bomen

Vanaf 6 mei tot en met 14 augustus 2022 zal er in Leeuwarden een wandelend bos zijn met bomen, die steeds van plaats veranderen. Het evenement Bosk zal honderd dagen lang duren. Bosk kleurt steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen namelijk meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dit ‘wandelende’ bos geeft de bomen, en daarmee de natuur, een stem. Kunstwinkel Ogenblik wil graag meedoen en organiseert daarom naast De expositie het Friese licht in deze periode een tweede expositie ‘Nog meer bomen”.

Buiten staan, tijdens de openingstijden van Ogenblik, twee kunstzinnige bomen. Aan de takken van de eerste boom lijken gerecyclede penselen en kleurpotloden te groeien. Ook van oud gebruikt materiaal kun je weer nieuwe kunstwerken maken.

De tweede boom nodigt voorbijgangers uit om op de bewegende ‘duimstok’ takken een ‘groene’ wens te schrijven.

Binnen in de winkel hangen en staan nog veel meer bomen. Zo heeft Sjouck de Vries als ‘eyecatcher’ 2 grote bomen op stof gemaakt. Daarnaast heeft ze een ‘vogelboom’ gemaakt met de naam ‘noblesse oblige’ wat letterlijk ‘oud geld’ betekent. Ze wil hiermee wijzen op onze verplichtingen naar het nageslacht.

Allart Okx heeft voor deze expositie een prachtige raamhanger gemaakt. Het is een vierluik van versmolten glas, dat een aantal bomen tijdens de 4 seizoenen verbeeldt. Op de foto alvast een detail van de lente.
Elbrich Wind-Wartena houdt van de diversiteit van bomen, die goed zichtbaar is in de seizoenen: de kale takken, het frisse groen in de lente, de gouden kleuren van de herfst. Dit daagt uit het eerste groen weer te geven en een bladerdak te creëren. Haar werk geeft een 3-dimensionale suggestie.

Hanneke Luit vindt bomen mooi in alle jaargetijden. “Ze zijn het mooist in de lente als de blaadjes weer uitlopen. Eerst zie je een gekleurd waasje op de takken en dan fris nieuw blad. Hun kleur varieert van lichtgroen via geel naar rood afhankelijk van de soort boom, zoals op haar foto van de bomen in park ‘Vijversburg’.

Nelleke Koot vindt bomen ook imposant in zowel ouderdom, groei en grootte. Om de hoogte in groei te benadrukken heeft ze met gemengde techniek twee zogenaamde opvouwbare bomen getekend; elk op een leporello met een lengte van ruim 1 meter.

Dat bomen ons meer geven dan schone lucht, kun je zien in het stilleven van hangende rijpe peren gemaakt door Gerda Douma. Het is net of je de ‘smakelijk uitziende’ peren van het doek kunt plukken en direct op kunt eten. Haar bijschrift “zonder bomen, geen peren” spreekt voor zich. Hannie Damen laat met haar aquarel ‘Melle in de boom’ tevens haar wens zien, dat kinderen ook in de toekomst, de mogelijkheid moeten hebben om te kunnen klimmen en spelen in het groen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 7 mei 2022 t/m zaterdag 13 augustus 2022

dinsdag : 12:00-18:00
woensdag : 12:00-18:00
donderdag : 12:00-18:00
vrijdag : 12:00-18:00
zaterdag : 11:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Kunstwinkel Ogenblik
Tweebaksmarkt 70
8911 KZ LEEUWARDEN
06-46581202
www.ogenblik-leeuwarden.nl
info@ogenblik-leeuwarden.nl