Noord Nederlands Orkest - Wagner & Sjostakovitsj

9 februari 2023, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

“Ik wilde een vrolijke symfonie schrijven, maar het pakte anders uit”, aldus Dmitri Sjostakovitsj, die in zijn laatste symfonie terugkeek op zijn bewogen leven. Het werk begint met de vrolijke klanken van een speelgoedwinkel; het slot is droefgeestig en kil. Tientallen jaren van Sovjet-repressie h...

Lees meer

“Ik wilde een vrolijke symfonie schrijven, maar het pakte anders uit”, aldus Dmitri Sjostakovitsj, die in zijn laatste symfonie terugkeek op zijn bewogen leven.

Het werk begint met de vrolijke klanken van een speelgoedwinkel; het slot is droefgeestig en kil. Tientallen jaren van Sovjet-repressie hadden de componist geestelijk uitgehold, maar toch ontbreekt zelfs in deze aangrijpende zwanenzang zijn typische wrange humor niet.

Richard Wagner werd beroemd door zijn mega-opera´s vol magie, fatale liefde en bloedwraak. Verrassend genoeg schreef hij ook een paar intieme liefdesliederen en met reden: hij scharrelde met de echtgenote van de gulle gastheer die hem tijdelijk onderdak verschafte. Spannende materie - maar dat hoort bij Wagner.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 9 februari 2023 : vanaf 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 34.00

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

€ 34,00