Noord Nederlands Orkest - Mozart en Slagwerkrepertoire

18 februari 2023, ATLAS Theater in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Klassieke muziek gespeeld door het Noord Nederlands Orkest Misschien wel het meest exotische van al Mozarts soloconcerten, dit Vijfde Vioolconcert. Het wordt ook niet voor niks het ‘Turkse concert’ genoemd, want in het midden van het energieke derde deel veranderen maat en toonsoort, bootst Mozart ...

Lees meer

Klassieke muziek gespeeld door het Noord Nederlands Orkest

Misschien wel het meest exotische van al Mozarts soloconcerten, dit Vijfde Vioolconcert. Het wordt ook niet voor niks het ‘Turkse concert’ genoemd, want in het midden van het energieke derde deel veranderen maat en toonsoort, bootst Mozart wervelende ‘Turkse’ toonladders na en laat hij de lage strijkers met het hout van de strijkstok op de snaren slaan – bij gebrek aan écht oriëntaals slagwerk. Groots effect met minimale middelen.

Na de pauze volgt écht slagwerk – en de middelen zijn allesbehalve minimaal! Een imposante percussiebatterij neemt stelling, gevormd door slagwerkers van het NNO en slagwerkstudenten van het Prins Claus Conservatorium. Een enerverend slagwerkprogramma volgt, dat uit z’n voegen barst van spektakel en dynamiek.

Lees minder

Data en tijden

za 18 februari 2023 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 22.50

Waar is het?

ATLAS Theater
Raadhuisplein 100
7811 AP EMMEN
0591 850 856
www.atlastheater.nl
info@atlastheater.nl

€ 22,50