Noord Nederlands Toneel - EXIT Macbeth

1 december t/m 2 december, SPOT/Stadsschouwburg in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De horrorcocktail van machtswellust, oorlog en moordende ambitie in het originele stuk verbergt iets belangrijks: de natuur die zich verzet tegen het onophoudelijk geweld dat de mens veroorzaakt. Beelden van paarden, raven, donkere bossen en heksen komen steeds opnieuw terug, maar slechts als figura...

Lees meer

De horrorcocktail van machtswellust, oorlog en moordende ambitie in het originele stuk verbergt iets belangrijks: de natuur die zich verzet tegen het onophoudelijk geweld dat de mens veroorzaakt. Beelden van paarden, raven, donkere bossen en heksen komen steeds opnieuw terug, maar slechts als figuranten.

Een antwoord op Macbeth
De Duitse theatermakers Jana Vetten en Jan-Christoph Gockel wilden geen Macbeth-bewerking maken, maar een theatraal antwoord formuleren op het origineel. Daarbij laten zij zich leiden door de vraag: wat gebeurt er als je Macbeth uit Macbeth haalt? EXIT Macbeth toont niet alleen het verlies van een personage, maar laat ook zien dat de volledige klassieke plotstructuur van De Tragische Heldenreis verdwijnt op het moment dat deze held niet meer aanwezig is.

Het resultaat is dan ook prima te bekijken als je geen idee hebt wie Macbeth is. Via improvisaties, het verzamelen van tekstfragmenten als Shakespeare-quotes, poëzie, academische literatuur en websites van heksenmusea ontstaat een associatieve montagevoorstelling. Een collage aan soundbites, beelden, fragmenten en situaties die niet zozeer een verhaal vertelt, maar, net zoals muziek, voortdurend nieuwe sferen oproept. Want wat hebben we er eigenlijk aan om in een hedendaags perspectief de klassieke slechterik op een voetstuk te blijven plaatsen?

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 2 december 2022 : 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 25.50
CJP : € 12.50

Waar is het?

SPOT/Stadsschouwburg
Turfsingel 86
9711 VX GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@spotgroningen.nl

€ 25,50