Noordelijk Gypsy Festival

24 september, Borg Nienoord in LEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Noordelijk Gypsy Festival Zaterdag 24 september wordt op de Borg Nienoord in Leek het tweede Noordelijke Gypsy-festival georganiseerd. Door twee jaar corona waardoor het festival niet doorging, staan er dit jaar weer een keur aan artiesten gepland die van 16:00 tot 22:00 uur hun gypsy oeuvre...

Lees meer

Noordelijk Gypsy Festival

Zaterdag 24 september wordt op de Borg Nienoord in Leek het tweede Noordelijke Gypsy-festival georganiseerd. Door twee jaar corona waardoor het festival niet doorging, staan er dit jaar weer een keur aan artiesten gepland die van 16:00 tot 22:00 uur hun gypsy oeuvre ten horen zullen brengen. Tijdens het luisteren van de muziek, kun je ook genieten van de heerlijkste gypsy gerechten. 

Stochelo Rosenberg

Een van de vele artiesten die 24 september bij het gypsy festival leek optreed, is Stochelo Rosenberg. Hij ontving in 1992 van het tijdschrift Guitarist een gouden gitaar als beloning voor het zo populair maken van de akoestische gitaar. Hij blijft populair en het is in de jaren ook niet verminderd. In zijn improvisaties blijft zijn spel helder en precies. Stochelo Rosenberg zal tijdens zijn optreden worden begeleid door een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde session-begeleidingsband. Een andere artiest die ook komt, is John Fillmore hij begon op 12-jarige leeftijd met flamencogitaar nadat hij zijn buurman een prachtige Taranta hoorde spelen voor zijn zieke vrouw. Hij smeekte zijn ouders om een gitaar en uiteindelijk werd die voor hem gekocht. Fillmore had zijn eerste openbare optreden met een flamenco dansgroep op 14-jarige leeftijd. En later speelde hij concerten over de hele wereld en was hij ook finalist op het Concurso Nacional de arte Flamenco. 

Reinier Voet & Pigalle 44

Reinier Voet & Pigalle 44 betreden het festival ook. Reinier Voet heeft zijn kennis en liefde voor jazz van de tussenliggende decennia, evenals zijn Europese roots verwekt in de muziek van Pigalle 44. Twee akkoorden en vier maten, de kenner spitst meteen zijn oren, dit is niet zomaar een combo; dit is Manouche Swing. Drie heren op akoestische gitaren en contrabas spelen gypsy jazz. Waarbij het moeilijk is om stil te zitten. Swing du Nord speelt swingmuziek uit de jaren 40 en 50 die doet denken aan de beroemde kwintet van Django Reinhardt en Stéphane Grapelli, de Hotclub France. Met de bezetting van viool, klarinet, gitaar en bas en de voorliefde voor de Oost- Europese zigeunermuziek is het niet gek dat het kwintet ook uitstapjes naar de stijlen veroorloofd. Swing du Nord is een ervaring die je nooit vergeet. 

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 september 2022 : 16:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 22.00

Waar is het?

Borg Nienoord
Nienoord 1
9351 AC LEEK
0594 512370
www.grandcafe-borgnienoord.nl

€ 22,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen