Noordelijk Vocaal Ensemble - I love my love

9 oktober, Maartenskerk in KOLLUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Noordelijk Vocaal Ensemble onder leiding van Leendert Runia, met koormuziek uit de 20e en 21e eeuw. Kollum Op zondagavond 9 oktober start Stichting Maartenskerkconcerten Kollum met een nieuw seizoen concerten, te beginnen met het Noordelijk Vocaal Ensemble. Dit Ensemble bestaat uit circa 25 er...

Lees meer

Het Noordelijk Vocaal Ensemble onder leiding van Leendert Runia, met koormuziek uit de 20e en 21e eeuw.

Kollum Op zondagavond 9 oktober start Stichting Maartenskerkconcerten Kollum met een nieuw seizoen concerten, te beginnen met het Noordelijk Vocaal Ensemble.
Dit Ensemble bestaat uit circa 25 ervaren en muzikaal onderlegde amateurzangers, regelmatig aangevuld met enkele zangprofessionals en -studenten van het Prins Claus Conservatorium. Zij delen met elkaar een voorliefde voor avontuurlijke en uitdagende koormuziek. Zelf zeggen ze over hun muziekrepertoire: ‘Muziek van nu, van tien, twintig, vijftig, honderd jaar geleden, die ontroert en verwondert, maar die veel te weinig te horen is. Er is zoveel moois! Wij weten dat, omdat we al meer dan dertig jaar zulke muziek zingen en met ons publiek die ontroering en schoonheid delen. Kom! Luister! Hoor!’
Sinds het oprichtingsjaar 1985 geeft het NVE concerten met bijzondere en vernieuwende koormuziek uit de 20-ste en 21-ste eeuw. Muziek die je zelden hoort, maar die de moeite van het leren kennen meer dan waard is.

Het NVE gaf het uit te voeren programma de titel ‘I love my love’ mee, gebaseerd op de naam van één van de uit te voeren koorwerken. Componisten van diverse werken lieten zich inspireren door elementen uit de volksmuziek. Naast koorzang is er een instrumentaal intermezzo geprogrammeerd, uitgevoerd door fluit en slagwerk, eveneens geïnspireerd op traditionele volksmuziek.

Dirigent Leendert Runia, docent aan het Prins Claus conservatorium Groningen, weet als geen ander een goede koorklank en een mooie muzikale uitvoering bij elk afzonderlijk koorwerk te bewerkstelligen.

Vrijwillige collecte bij de uitgang.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 9 oktober 2022 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Maartenskerk
Voorstraat 39
9291 CD KOLLUM
0511 452230
pknkollum.nl
pgkollum@knid.nl

gratis