Noordelijk Vocaal Ensemble - I Love My Love

24 september, Margarethakerk (NH kerk) in NORG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zolang er mensen zijn, hebben ze gezongen: over het leven in al zijn facetten, over de liefde en de dood. Volksmuziek van vroeger heeft veel componisten uit onze tijd geïnspireerd. Het Noordelijk Vocaal Ensemble o.l.v. Leendert Runia zingt op de komende concerten koorwerken uit de vorige en deze e...

Lees meer

Zolang er mensen zijn, hebben ze gezongen: over het leven in al zijn facetten, over de liefde en de dood. Volksmuziek van vroeger heeft veel componisten uit onze tijd geïnspireerd.

Het Noordelijk Vocaal Ensemble o.l.v. Leendert Runia zingt op de komende concerten koorwerken uit de vorige en deze eeuw die gebaseerd zijn op volksmuziek uit het westen van Europa, uit Hongarije en Litouwen en Estland.
De combinatie van oorspronkelijke volksmelodieën èn de eigen draai die elke componist daaraan geeft, zorgen voor een boeiend concertprogramma.

Van de Hongaar Béla Bartók weten we dat hij naar het platteland trok om opnames te maken van zingende landgenoten. Gustav Holst en Cyrillus Kreek deden hetzelfde in Engeland en Estland. Voor die componisten betekende dat een rijke bron van inspiratie voor hun eigen muziek.

De naam van de Franse componist Vincent d’Indy kom je niet vaak tegen op programma’s van koorconcerten. Dus is dat iemand die interessant is voor het Noordelijk Vocaal Ensemble. Hij heeft¬ in de jaren twintig van de vorige eeuw oude Franse volksliedjes bewerkt voor gemengd koor op een manier die eenvoudig lijkt en klinkt, maar dat bepaald niet altijd is – een mooie uitdaging.

Veljo Tormis liet¬ zich inspireren door de taal en cultuur van de Vepsen, een kleine gemeenschap in Noord-Rusland met een rijke volksliedcultuur. Tormis hee¬ft 15 liederen opgenomen in zijn cyclus Vepsian Paths, voor ons een prachtige ontdekking. We weten zeker dat dat ook voor ons publiek geldt!

Ráhel Anna Magdó (fluit) en Nóra Takács (marimba) verzorgen een instrumentaal intermezzo met een Hongaars accent.

Maak met ons een Europese tour. Geen paspoort, tijdzones en vreemde valuta – maar wel op reis! Ga met ons mee en bestel je tickets op https://www.nvensemble.nl/concerten

zaterdag 24 sept. Norg Margarethakerk 20.15 u
zondag 25 sept. Sneek St. Martinuskerk (aan de Singel) 16.00 u
zaterdag 1 okt. Groningen San Salvatorkerk 20.15 u

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 september 2022 : 20:15 - 21:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 18.00 € 16.00
Kinderen : Gratis (t/m 0 jaar)
Kinderen : € 10.00 (1 t/m 18 jaar )
CJP : € 10.00

Waar is het?

Margarethakerk (NH kerk)
Brink 2
9331 AB NORG
www.margarethakerknorg.nl

€ 18,00