Noordgangers Onder dak

17 september t/m 24 oktober, Galerie B4 in THESINGE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Noordgangers Onder dak (zo zijn ze weer van de straat) De Noordgangers zijn; Marten van Holten, Huib van der Stelt en Reinier van den Berg. Ieder lid van de Noordgangers is zelfstandig kunstenaar. Wat bij hen de overeenkomst is is dat ze eigenlijk veel uit het Groninger landschap halen. In de vorm...

Lees meer

Noordgangers Onder dak (zo zijn ze weer van de straat)

De Noordgangers zijn; Marten van Holten, Huib van der Stelt en Reinier van den Berg.

Ieder lid van de Noordgangers is zelfstandig kunstenaar. Wat bij hen de overeenkomst is is dat ze eigenlijk veel uit het Groninger landschap halen. In de vorm van film, in hout, verf, of hoe het hen het beste is om dat vast te leggen. Veel van hetzelfde zal het niet worden. Dat is nu juist datgene dat het spannend maakt. Door deze drie samen in een expositie te zien geeft dat een breed beeld van opvattingen, waardoor de kijker/beschouwer zijn voorkeur welzeker gaat vinden.
De ruimte van B4 (voormalig BartArtBox) te Thesinge is ruim en geeft de kijker goed afstand bij het beschouwen van de werken, das niet alleen handig omdat het waarschijnlijk druk wordt met kijkers maar ook om de werken individueel/ apart goed in ogenschouw te nemen.
De Noordgangers hebben, na hun oprichting in 2017, nog niet vaak geëxposeerd. Hun doel is om het eens anders te doen. Dan bedoelen we niet dat er een clown ergens opduikt achter de coulissen, of dat je eerst 1 kilometer door de modder moet lopen om een schilderij van de Groninger klei te aanschouwen, …(mwoea, das eigenlijk best een leuk idee….) maar dat kan juist in het feit zitten dat de kunstenaars zelf de regie in handen nemen. En zeg nou zelf; wat is heden ten dage nog anders? Vernieuwend is het, wanneer het werk of de tentoonstelling vragen oproept, en vooral geen antwoorden klaarlegt. Wanneer je onbevangen (en oordelen mag je zelf weten of je dat doet…) kunt beschouwen. Wanneer je het Kunst noemt kun je zeggen; ik heb er vragen bij en dat is oké, of ik vind het verassend, dat had ik niet gedacht, of ja! Ik vind dat mooi! Dat mag. Dat is niet zo heel raar wanneer dat ervaren wordt. Het is geheel aan de beschouwer toch?

Het Liefst zouden de Noordgangers (Marten van Holten, Reinier van den Berg en Huib van der Stelt) alle zintuigen van alle bezoekers willen prikkelen. Dat zou het hoogst haalbare zijn. Maar laten we bescheiden blijven. We triggeren er een paar…..

opening op 18 september om 16.00 uur

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 17 september 2021 t/m zondag 24 oktober 2021

vrijdag : 12:00-17:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie B4
Thesingerweg 4
9797 TG THESINGE
050 3061909
bart.huysman@hccnet.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader