Northern character

22 mei t/m 19 juni, Galerie With Tsjalling in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Expositie met aquarellen en schilderijen van Tatyana Yassieviech gemaakt in de Kolaregio bij Moermansk en in Groningen. In de schilderijen van de Nederlandse-Russische kunstenaar Tatyana Yassievich is de menselijke impact op de omgeving vaak het onderwerp. In galerie with tsjalling: in Groningen is...

Lees meer

Expositie met aquarellen en schilderijen van Tatyana Yassieviech gemaakt in de Kolaregio bij Moermansk en in Groningen.

In de schilderijen van de Nederlandse-Russische kunstenaar Tatyana Yassievich is de menselijke impact op de omgeving vaak het onderwerp. In galerie with tsjalling: in Groningen is vanaf 22 mei de expositie 'Northern character’ te zien met aquarellen en schilderijen uit de Kolaregio bij Moermansk. Groningen heeft al jaren een stedenband met deze Russische stad. Daarom worden in de tentoonstelling deze werken gecombineerd met werken waarop locaties in Groningen-stad staan.

Tatyana Yassievich woont en werkt al sinds de jaren ‘90 in Amsterdam. Voor haar figuratieve schilderijen en aquarellen haalt ze nog vaak haar inspiratie uit haar geboorteland Rusland. Naast haar werk in het atelier werkt ze vaak met filmmakers samen. De expositie ‘Northern character’ komt uit zo’n samenwerking voort.

In de zomer gaat de film ‘Hoogtijdagen’ van regisseur Ben van Lieshout in première. Yassievich is niet alleen de uitvoerend producent van deze film, maar ze maakte voor deze film ook een serie aquarellen over het Kola schiereiland. De film en de werken gaan over de Kola-regio bij Moermansk in Rusland. Dit schiereiland, dat boven de poolcirkel ligt, werd na de revolutie ontgonnen vanwege haar grondstoffen en strategische ligging aan de Barentsz Zee. Het staat er vol met industriële ruïnes en steden die zijn verlaten in de tijd na de val van Sovjet Unie (jaren negentig). De werken in de expositie geven een beeld van een gebied dat zwaar te lijden heeft onder de mijnbouwindustrie en de leegloop die daarna volgde, maar in het verval vindt men ook een eigen schoonheid en karakter.

De expositie is tot stand gekomen met ondersteuning van de Stedenband Groningen – Moermansk. Tijdens de expositie zijn alvast enkele fragmenten uit de film te zien.

De expositie ‘Northern character’ is te bezoeken vanaf zaterdag 22 mei tot en met zaterdag 19 juni 2021, op woensdag t/m zaterdag. Entree is gratis. Meer informatie op https://www.withtsjalling.nl/northern-character/

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 22 mei 2021 t/m zaterdag 19 juni 2021

woensdag : 12:00-17:00
donderdag : 12:00-17:00
vrijdag : 12:00-17:00
zaterdag : 11:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie With Tsjalling
Kostersgang 26a
9711 CX GRONINGEN
06 44896856
www.withtsjalling.nl
info@withtsjalling.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader