Northern Darkness

13 maart 2022, Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Northern Darkness met o.a. Revenge & Regarde Les Hommes Ook al heeft Into Darkness eind 2018 zijn laatste editie beleefd, de organisatie achter het festival heeft niet stilgezeten. Op zoek naar andere mogelijkheden en ideeën zijn er inmiddels plannen gesmeed met Poppodium Iduna in Drachten en poppo...

Lees meer

Northern Darkness met o.a. Revenge & Regarde Les Hommes

Ook al heeft Into Darkness eind 2018 zijn laatste editie beleefd, de organisatie achter het festival heeft niet stilgezeten. Op zoek naar andere mogelijkheden en ideeën zijn er inmiddels plannen gesmeed met Poppodium Iduna in Drachten en poppodium Het Bolwerk in Sneek om toch het nodige duistere metaal in het noorden op de planken te zetten. Dit onder de passende noemer: Northern Darkness.

Zondag 13 maart 2022 zal de eerste editie van Northern Darkness plaatsvinden in Poppodium Iduna. In totaal zullen zo’n 9 bands afreizen naar de Drachtster popzaal voor een breed georiënteerd black metal festival die de randen van het genre zal zoeken en overstijgen!

Eerste bevestigde bands:
Al meer dan 20 jaar maakt het uit Edmonton, Alberta afkomstige Revenge het extreme muzieklandschap onveilig met de meest vulgaire soort black/death war metal waarbij de heren het zo ontoegankelijk mogelijk klinken tot een kunst verheven hebben. Hierbij kleuren ze rustig buiten de lijntjes van de basic black en kan je zelfs invloeden uit de grind, crust en punk terug horen in hun sound. Recentelijk bracht Revenge de langspeler Strike.Smother.Dehumanize uit waarop men rustig verder gaat met het spuwen van onheilspellend nihilistisch audioterreur. Vergelijkingsmateriaal? Gooi Black Witchery, Goatpenis, Sammath, vroege Extreme Noise Terror en je favoriete 80s proto black demo maar in de gehaktmolen en dan kom je ongeveer in de buurt.. Oftewel Revenge is absoluut niet voor zwakhartigen, dus zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

Het Franse Regarde Les Hommes Tomber bracht in 2013 een massief eerste album uit via Les Acteurs De L’Ombre Productions. De band maakte meteen indruk in de metalgemeenschap met zijn visie: een epische mix van atmosferische black metal, sludge en death metal die een duister universum verkondigt geïnspireerd door de heilige geschriften. Begin 2020 bracht de band haar derde album ‘Ascension’ uit.

Een frisse jonge speler in de black metal is het IJslandse Misþyrming. Dit in 2013 opgerichte ensemble heeft op het moment van schrijven twee albums op zijn naam staan waarvan het in 2019 verschenen Algleymi het meest recent is. Twee monumentale albums die de band naar de eredivisie gekatapulteerd heeft. Als je van nieuwerwetse black houdt: zwaar, ondoorgrondelijk en dissonant maar met toch een melodieuze ondertoon mag je deze band niet missen.

Het Griekse Embrace of Thorns maakt sinds 1998, toen nog onder de naam Requiem, de podia in binnen- & buitenland onveilig met haar nihilistische vroege black/death metal die bij vlagen doet denken aan acts als Archgoat, Teitanblood en Crucifier. Sinds de oprichting brengt Embrace of Thorns een stabiele stroom van albums, ep’s en splits uit maar live is de band niet vaak te aanschouwen. Het optreden op Northern Darkness is dus best uniek te noemen!

Opener is het Zweedse Ultra Silvam. Bij deze jonkies weet je precies wat je kan verwachten: oncompromisloze black metal. Dit power trio weet een muur van geluid te creëren die je doet denken aan acts als Nifelheim, Djevel en Watain in hun betere dagen. Een heuse black metal masterclass!

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 13 maart 2022 : vanaf 14:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 30.00 € 26.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu

€ 30,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader