Nueva Manteca

7 december, Brouwerij Martinus in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De spectaculaire band Nueva Manteca o.l.v. saxofonist: Ben van den Dungen is terug en komt naar Groningen! Met hun warme en virtuoze muziek is deze band al meer dan dan vijfentwintig jaar een begrip in de internationale latin jazz scene. Na twaalf baanbrekende albums en talloze concerten over de h...

Lees meer

De spectaculaire band Nueva Manteca o.l.v. saxofonist: Ben van den Dungen is terug en komt naar Groningen!

Met hun warme en virtuoze muziek is deze band al meer dan dan vijfentwintig jaar een begrip in de internationale latin jazz scene. Na twaalf baanbrekende albums en talloze concerten over de hele wereld is de band nu terug in al zijn glorie – met een frisse internationale line-up afkomstig uit Nederland, Cuba, Duitsland en Venezuela.

Door de jaren heen trad de band op op prestigieuze festivals en in clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (New York), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Een ander hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met Paquito D’Rivera en Michel Camilo.

Nueva Manteca’s nieuwe album ART is een eerbetoon aan zowel Art Blakey als de dierbare oprichter en geestelijk vader van de band, Jan Laurens Hartong. High energy muziek met een warme muzikale spirit!

De Latin jazz-mainstay voor vele jaren (12 succesvolle albums tot op heden) – is vernieuwd! Nueva Manteca is terug in al zijn glorie – een nieuwe, adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. Aftrap voor de vernieuwde band was een triomfantelijke tour in Israël in 2019.

Door de jaren heen trad de band op op prestigieuze festivals, locaties en clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (NYC), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Een ander hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met Paquito D’Rivera en Michel Camilo, en de band had vele beroemde gastmusici zoals o.a. Armando Peraza, Giovanni Hidalgo, Orestes Vilató, Luis Conte.

Het nieuwe album zal verschijnen in het voorjaar van 2022. NUEVA MANTECA brengt high energy muziek met een warme muzikale spirit!

Line up:
Oscar Cordero – trompet, Ben van den Dungen – saxofoon, Marc Bisschof – piano, Samuel Ruiz – bas, Enrique Firpi – drums, Nils Fischer – percussie.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 7 december 2022 : 20:30 - 22:15

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 15.00
CJP : € 8.00

Toelichting: kaarten met studentenkorting € 8,00 alleen verkrijgbaar aan de deur.

Voorverkoop: Eventbrite (met een kleine toeslag): https://www.eventbrite.nl/e/416231659097 .

Waar is het?

Brouwerij Martinus
Kostersgang 32
9711 CX GRONINGEN

€ 15,00