OERfestival

24 juli, OERmuseum in DIEVER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

OERfestival met OERmarkt, workshops, NK vuistbijl maken, uitreiking Bronzen Mammoet en nog veel meer. OERFESTIVAL Het OERmuseum bestaat dit jaar 15 jaar. Dat wordt gevierd met een reeks van activiteiten. Een daarvan is het OERfestival op zaterdag 24 juli op de Brink van Diever (van 10.00 tot 17.00 ...

Lees meer

OERfestival met OERmarkt, workshops, NK vuistbijl maken, uitreiking Bronzen Mammoet en nog veel meer.

OERFESTIVAL
Het OERmuseum bestaat dit jaar 15 jaar. Dat wordt gevierd met een reeks van activiteiten. Een daarvan is het OERfestival op zaterdag 24 juli op de Brink van Diever (van 10.00 tot 17.00 uur).
Er wordt een OERmarkt georganiseerd, waarop een reeks organisaties op het terrein van erfgoed, geschiedenis, en landschapsontwikkeling informatie en activiteiten organiseren. Zoals: Hunebedcentrum, Het Drentse Landschap, Geopark de Hondsrug, IJstijdenmuseum, maar ook: Historische steenbakkerij, Geologische vereniging, Steenuilenwerkgroep en nog veel meer.
Ook kun je bijzondere vondsten laten onderzoeken door deskundigen van de Drents Prehistorische Vereniging.
Een ander onderdeel is het nationale Kampioenschap “vuistbijl maken” Iedereen mag meedoen van 10.00 tot 12.00 uur. Wie maakt de mooiste vuistbijl uit vuursteen. Rond 12.00 uur wordt de winnaar van het NK bekend gemaakt en reikt burgemeester Rikus Jager de wisselprijs (een moderne bijl) uit.
Ook wordt bekend gemaakt aan wie de “Bronzen Mammoet” wordt toegekend, een trofee voor de beste amateur archeoloog in de regio. Burgemeester R. Jager zal de trofee met oorkonde uitreiken. Met de Bronzen Mammoet wil het OERmuseum het belang van de inspanningen door amateurs en vrijwilligers voor de regionale archeologie onderstrepen. Een onafhankelijke jury beslist aan wie de Bronzen Mammoet wordt toegekend. De jury bestaat uit de volgende personen: Wijnand van der Sanden (oud-provinciaal archeoloog en oud-conservator archeologie bij het Drents Museum), Vincent van Vilsteren (oud conservator archeologie Drents Museum) en Harry Wolters (directeur Hunebedcentrum).
Ook voor kinderen is er van alles te beleven, met o.a. ’s middags een aantal leuke workshops.
Het OERmuseum zelf is de hele dag gratis toegankelijk. Via een reis door de tijd ontdek je de boeiende geschiedenis van de regio Zuidwest-Drenthe vanaf de laatste ijstijd. Meer informatie is te vinden op www.oermuseum.nl.
De beide prijsuitreikingen zijn gepland rond 12.00 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 juli 2021 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

OERmuseum
Brink 7
7981 BZ DIEVER
0521 571412
www.oermuseum.nl
mail@oermuseum.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader