Oerol spoelt aan: Fanon Mixtape

26 juni, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Fanon Mixtape is een spoken word performance waarbij dichter Mathieu Charles zich laat leiden door Frantz Fanon, een Martinikaanse filosoof en vrijheidsstrijder. Charles werpt een blik op de westerse samenleving, de witgewassen wereld en de gesloten deuren die hij tegenkomt. Het is een verhaal ove...

Lees meer

Fanon Mixtape is een spoken word performance waarbij dichter Mathieu Charles zich laat leiden door Frantz Fanon, een Martinikaanse filosoof en vrijheidsstrijder.

Charles werpt een blik op de westerse samenleving, de witgewassen wereld en de gesloten deuren die hij tegenkomt. Het is een verhaal over hoe hij als een kameleon probeert te navigeren in deze wereld. Charles overhandigt het publiek een aantal filosofieën die verschillende verhalen rond dekolonisatie (de)construeert. De voorstelling is een collage van tekst en geluid die teksttheater, spoken word en rap afwisselt.

"Mathieu Charles is een bekende naam in de wereld van rap en spoken word. Voor het eerst maakt hij nu een performance voor het theater. ‘Fanon Mixtape’ is een collage van ervaringen en inzichten van een man van kleur in een witte wereld. Charles brengt daarmee een ode aan Frantz Fanon (1925-1961).

Fanon schreef over de psyche van de gekoloniseerde mens en hoe zijn zelfbeeld door het kolonialisme getekend blijft. Charles spreekt of rijmt in het Nederlands en voegt er Franse uitlatingen en snelle Engelse gedichten aan toe. De tekst bevat het snedige en rauwe karakter van slam poetry." - pzazz


Van & met / regie / scenografie / dramaturgie: Mathieu Charles

Lees minder

Links

Data en tijden

za 26 juni 2021 : vanaf 18:00
za 26 juni 2021 : vanaf 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader