Oerol spoelt aan: Pieter de Graaf

25 juni, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Pieter de Graaf is er de persoon en de pianist niet naar om zich te laten beperken door de begrenzingen van een genre of formule. Daarvoor is zijn creatieve vrijheidsdrang te groot en gaat zijn rusteloze ziel te graag op ontdekkingstocht. Op Equinox, zijn sprankelende tweede album, gooit Pieter de...

Lees meer

Pieter de Graaf is er de persoon en de pianist niet naar om zich te laten beperken door de begrenzingen van een genre of formule.

Daarvoor is zijn creatieve vrijheidsdrang te groot en gaat zijn rusteloze ziel te graag op ontdekkingstocht. Op Equinox, zijn sprankelende tweede album, gooit Pieter de Graaf de kleppen open, zoals hij dat zelf zegt. Equinox – de titel staat voor omslag, maar ook balans – is het logische vervolg op Pieters eerdere succesvolle solo-releases uit 2019: zijn bejubelde debuutalbum Fermata en opvolger Vortex, de uit vijf tracks bestaande EP waarmee hij in 2020 een Edison won in de categorie Neoklassiek.

Met minimalistische pianomelodieën zocht Pieter op Fermata de kalmte en contemplatie op. Fermata is de Latijnse benaming voor het articulatieteken in het klassieke notenschrift, dat aangeeft: ‘Hier mag de muzikant naar believen de tijd nemen.’ De albumtitel was een zelf-therapeutisch advies.

In de jaren daarvoor ging het met Pieters carrière alle kanten op. Hij speelde met Colin Benders in het Kyteman Orchestra, zat in een Utrechts hiphopcollectief en had zijn eigen jazztrio. Ook een kortstondige popsterrenstatus in Japan en Zuid-Korea als pianist in de begeleidingsband van Wouter Hamel gaf hem geen voldoening of zielenrust. Pieter wilde niet telkens hetzelfde liedje afdraaien, Pieter wilde creëren.

Op zijn nieuwe album Equinox klinkt in Pieters pianospel veelvuldig en duidelijk zijn voorliefde door voor de romantische, lyrische, weelderige aanpak. Zijn vingers en zijn gemoed kunnen dat weer aan. De RSI heeft hij na vele therapieën met groot geduld en doorzettingsvermogen zo goed als overwonnen. Getuige ook de recente show in Tivoli Vredenburg waar hij 10 uur lang non stop improviseerde op de piano en vleugel.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 25 juni 2021 : vanaf 19:00
vr 25 juni 2021 : vanaf 21:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl

€ 15,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader