Oerol Spoelt Aan

24 juni t/m 27 juni, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Van 24 t/m 27 juni spoelt Oerol aan in De Harmonie! Een kleine week na afloop van het Oerol Festival, dat zich dit jaar online afspeelt, vinden er nog een aantal voorstellingen op locatie plaats. Dit keer niet op het eiland, maar in De Harmonie waar de verbouwde zalen perfect passen bij de Oerol erv...

Lees meer

Van 24 t/m 27 juni spoelt Oerol aan in De Harmonie! Een kleine week na afloop van het Oerol Festival, dat zich dit jaar online afspeelt, vinden er nog een aantal voorstellingen op locatie plaats. Dit keer niet op het eiland, maar in De Harmonie waar de verbouwde zalen perfect passen bij de Oerol ervaring. Een unieke kans voor alle Oerol-liefhebbers.

De nieuw verbouwde zalen van De Harmonie passen perfect bij het Oerol gevoel. De zalen ademen een sfeer van lucht, licht en geven je het gevoel alsof je buiten bent. Overal is er een beleving van natuur, ruimte en frisheid en de strenge scheiding tussen podium en zaal is verdwenen. Proef de sfeer van de Wadden in het theater!

PROGRAMMA

Donderdag 24 juni

Nynke Laverman | 18:00 & 20:00 uur
Plant is het nieuwe album van singer/songwriter Nynke Laverman. Een uitgesproken album waarop poëtische songs, spoken word en dansbare nummers elkaar afwisselen, net als de Friese en de Engelse taal. Piano-vilt, elektronische beats en analoge synths vormen de klankwereld rondom Nynke’s stem. Een stem die je bijblijft: ‘a leaf-blown shimmer of a voice’, schrijft The Independent.

Amber Docters van Leeuwen | SOLO#1 | 19:00 & 21:30 uur
Ambers adoptieverhaal krijgt in deze voorstelling een universele betekenis. Centraal staan het absurdistische levensgevoel en de existentiële vragen die een vroege adoptie met zich meebrengt. Met tekst, beeld en zelfgecomponeerde cello- en elektronische muziek neemt Amber je mee op haar allereerste reis, vanuit het weeshuis in Seoul naar haar nieuwe thuis in Den Haag.

Donkey's Jaw - storytelling | 18:00 & 21:00 uur
Raphael Rodan leidt je door een van de bekendste boeken met oude verhalen: het Oude Testament. Er zijn natuurlijk veel mensen die de verhalen kennen, maar Raphael groeide daadwerkelijk op in het landschap waar deze verhalen zich afspelen. Hij werd geboren in de stad die door David en Salomon werd gebouwd. Als kind speelde hij in het onvruchtbare land met zijn vulkanische rotsen en schorpioenen met uitzicht op het meer waar een man over het water zou hebben gelopen.


Vrijdag 25 juni

Pieter de Graaf | 19:00 & 21:00 uur
Pieter de Graaf is er de persoon en de pianist niet naar om zich te laten beperken door de begrenzingen van een genre of formule. Daarvoor is zijn creatieve vrijheidsdrang te groot en gaat zijn rusteloze ziel te graag op ontdekkingstocht. Op Equinox, zijn sprankelende tweede album, gooit Pieter de Graaf de kleppen open, zoals hij dat zelf zegt. Equinox – de titel staat voor omslag, maar ook balans – is het logische vervolg op Pieters eerdere succesvolle solo-releases uit 2019: zijn bejubelde debuutalbum Fermata en opvolger Vortex, de uit vijf tracks bestaande EP waarmee hij in 2020 een Edison won in de categorie Neoklassiek.

Amber Docters van Leeuwen | SOLO#1 | 18:00 & 20:30 uur
Ambers adoptieverhaal krijgt in deze voorstelling een universele betekenis. Centraal staan het absurdistische levensgevoel en de existentiële vragen die een vroege adoptie met zich meebrengt. Met tekst, beeld en zelfgecomponeerde cello- en elektronische muziek neemt Amber je mee op haar allereerste reis, vanuit het weeshuis in Seoul naar haar nieuwe thuis in Den Haag.

Forbidden Songs - storytelling | 18:00 &
21:00 uur
Musicus en onderzoeker Anastasis Sarakatsanos reisde van Athene naar het noorden van Griekenland om vergeten liederen te ontdekken en uitstervende culturen vast te leggen. Hij keerde terug met enkele onverwachte geschenken en verhalen die hij met ons deelt.


Zaterdag 26 juni

De Zwermers | Pan~// Catwalk | 18:00 & 20:00 uur
Pan~// Catwalk speelt met de menselijke neiging om alles wat we zien te labelen, de voorstelling stimuleert én ondermijnt die drang. Door het continu aan- en uittrekken van outfits ontstaat er een opsomming van allerlei soorten mensen. We vellen daarmee geen oordeel over de verschillende menstypes, maar laten door middel van onophoudelijke kledingwissels de fluïditeit van onze identiteit zien. Dit alles wordt ondersteund door een eenmansorkest met viool en loopstation.

Altin Gün | 19:00 & 21:00 uur
Het uit Amsterdam afkomstige Alt?n Gün weet als geen ander verleden en heden samen te smelten tot de catchy, vrolijke popmuziek die we kennen van hun tweede album Gece, dat met een Grammy werd genomineerd. Yol, hun derde album in evenzoveel jaar, zet die trend voort, maar weet ook verwondering op te roepen.

Fanon Mixtape - storytelling | 18:00 &
21:00 uur
Fanon Mixtape is een spoken word performance waarbij dichter Mathieu Charles zich laat leiden door Frantz Fanon, een Martinikaanse filosoof en vrijheidsstrijder. Charles werpt een blik op de westerse samenleving, de witgewassen wereld en de gesloten deuren die hij tegenkomt. Het is een verhaal over hoe hij als een kameleon probeert te navigeren in deze wereld. Charles overhandigt het publiek een aantal filosofieën die verschillende verhalen rond dekolonisatie (de)construeert. De voorstelling is een collage van tekst en geluid die teksttheater, spoken word en rap afwisselt.


Zondag 27 juni

Via Berlin | INSTANT LONELINESS | 17:00 & 20:00 uur
In deze stad wonen honderdduizenden mensen. En in al die mensen gisten miljoenen, zo niet miljarden dromen. En van al die ontelbare dromen leiden de meeste ergens halverwege schipbreuk. Op zich niet erg, integendeel, stel je voor dat alle dromen zouden uitkomen en verwezenlijkt worden. Een catastrofe. Maar van al die honderdduizenden mensen met die miljarden aan niet vervulde dromen, voelen velen zich ernstig tekortschieten en eenzaam. Wat moeten we met die massabegraafplaats van verwachtingen beginnen? Hoe de mens leren met verlies, deceptie, en eenzaamheid om te gaan?

Meeuw Jonge Theatermakers | OLYMPIA PALACE | 16:00 & 19:00 uur
Negen jonge mensen zien elkaar elke dag in sportschool Olympia Palace. Want in het dorp waar ze wonen kun je weinig anders doen. Ze bouwen aan zichzelf. En ze dromen. Grote dromen, kleine dromen. Over brede schouders en ronde billen. Over hoe alles anders wordt. En dan besluit één van hen de sprong te wagen. De sprong naar het Zuiden. Want je moet het gewoon doen.

Yin Yin | 18:00 & 20:00 uur
Tijdens dit concert speelt Yin Yin werk van hun debuutalbum The Rabbit That Hunts Tigers en natuurlijk spelen ze ook verschillende nieuwe nummers. Dit nummer beschrijft hoe twee schijnbaar tegengestelde krachten elkaar eigenlijk kunnen aanvullen.

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl

Gerelateerde evenementen

Loader