Oldambt & Pekel

13 juni t/m 31 augustus, Galerie Waarkunst in 'T WAAR

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kunstcollectief LOKO (diverse disciplines) & Project Pekel (installaties met projecties). Kunstcollectief LOKO: Ingrid Ploeger, Jep Riedstra, Philip Zweemer, Jochem Vos en Bianca Schepers. "Het Oldambt, leeg, wijds en indrukwekkend. Hoewel niemand van de kunstenaars van Loko hier oorspronkelijk v...

Lees meer

Kunstcollectief LOKO (diverse disciplines) & Project Pekel (installaties met projecties).

Kunstcollectief LOKO: Ingrid Ploeger, Jep Riedstra, Philip Zweemer, Jochem Vos en Bianca Schepers.

"Het Oldambt, leeg, wijds en indrukwekkend. Hoewel niemand van de kunstenaars van Loko hier oorspronkelijk vandaan komt heeft dit gebied ze zwaar beinvloed.

JEP RIEDSTRA.
Doordat Jep Riedstra foto's als basismateriaal gebruikt voor zijn werk is zijn werk het meest direct geschakeld met het Oldambt. Hij probeert in zijn werk de schoonheid maar vooral het melancholische van deze landstreek te benadrukken. Op het eerste gezicht lijken de werken vooral de eenzaamheid te verbeelden maar uiteindelijk gaat het niet om eenzaamheid maar om het alleen zijn, de rust die dat met zich meebrengt en de vrijheid.

INGRID PLOEGER.
De invloed van deze omgeving op Ingrid Ploeger is veel minder direct maar uit zich toch in haar werk. Ze raakt geïnspireerd door de natuur in het Oldambt, door muziek en door mensen om haar heen. Via haar werk uit ze haar emoties en gedachten. Het is zeer persoonlijk en geeft de toeschouwer een beeld van haar bevlogenheid en innerlijke wereld. Ze heeft een sterk verlangen zich te uiten in vorm en kleur. Als een onbevangen kind duikt ze in haar wereld die net zo grenzeloos is als het Oldambt zelf, waar ze vrij is en er geen belemmeringen zijn. Een afspiegeling van haar werkelijkheid van het moment.

PHILIP ZWEEMER.
De rust, de ruimte en de strakke lijnen zijn hier altijd om je heen, dat zie je terug in veel van de werken van Philip Zweemer. Hij zoekt bij het vormgeven aan beelden altijd naar rust in vorm en volume. Door het creëren van interessante vlakken en lijnen. Het worden vaak hoekige gesloten maar interessante mensbeelden ...

PROJECT PEKEL.

JOCHEM VOS & BIANCA SCHEEPERS
In Project Pekel werken Jochem Vos en Bianca Schepers samen aan installaties met projecties.

Bianca Schepers studeerde af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, Fine Art.

Ritme, structuren en patronen in de natuur zijn belangrijke thema's in haar schilderijen en fotobewerkingen. Haar liefde voor de natuur en de fascinatie voor de vervreemde werkelijkheid vormen een basis voor de projecties van Project Pekel.

Jochem Vos werkte tien jaar op Academie Minerva en vormde de technische bakermat voor de afdeling Audio Visuele Kunst. In de jaren daarna ontwikkelde hij zich als developer in software voor Multi Media toepassingen.

In Project Pekel verenigen ze deze ervaringen en beeldtalen tot installaties met projecties.

KIJKDOOS.
De kijkdoos is het eerste project van Project Pekel.

In 2018 is het idee van een kijkdoos met daarin een projectie van een filmpje ontstaan.

Fantaserend over installaties en projecties is het idee ontstaan iets te maken wat bijna iedereen kent, een traditionele kijkdoos met kijkgat en voorstelling binnenin, maar dan verrassend en bovenal vervreemdend.

Het werk moet je uitnodigen verder te kijken, twee keer te willen kijken.

Wat verwacht je? Wat zie je? Wat associeer je en wat vertelt het nieuwe samengestelde beeld je?

Lees minder

Links

Data en tijden

zondag 13 juni 2021 t/m dinsdag 31 augustus 2021

zondag : 11:00-17:00

Toelichting: en na afspraak

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Waarkunst
Hoofdweg 1
9942 PA 'T WAAR
0598 446391
www.waarkunst.nl
waarkunst@gmail.com

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader