On Demand: Macbeth + Comedy of Errors

20 augustus en 4 september, Shakespearetheater in DIEVER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Livestream van deze theatervoorstelling als jubileum voor 75 jaar Shakespeare in Diever. Koop je livestream tickets via VanPlan. De kortste komedie en tragedie in één voorstelling als jubileum voor 75 jaar Shakespeare in Diever. EINDELIJK: PUBLIEK WEER WELKOM IN DIEVER! Het li...

Lees meer

Livestream van deze theatervoorstelling als jubileum voor 75 jaar Shakespeare in Diever. Koop je livestream tickets via VanPlan.

De kortste komedie en tragedie in één voorstelling als jubileum voor 75 jaar Shakespeare in Diever.

EINDELIJK: PUBLIEK WEER WELKOM IN DIEVER!

Het lijkt een eeuwigheid geleden in een andere realiteit: in september 2019 werd voor de laatste keer voor een ‘gewoon’ vollezaal gespeeld. Maar het goede nieuws is dat er weer publiek welkom is in het Shakespearetheater in Diever!  

75 JAAR SHAKESPEARE: DUBBEL FEEST IN DIEVER

Al sinds 1946 wordt Shakespeare op hoog niveau en met veel succes in Diever gespeeld. 75 jaar openluchttheater dus en dat wordt gevierd. Eigenlijk vorig seizoen al, maar de banken bleven noodgedwongen leeg. Nu het theater weer open mag gaat dit jubileum in de zomer op een heel bijzondere wijze gevierd worden.

Er worden namelijk twee van Shakespeares stukken in één voorstelling gespeeld: zijn kortste tragedie (Macbeth) en zijn kortste komedie (Comedy of Errors). Voor deze bijzondere jubileumuitvoering zijn beide stukken overigens nog iets ingekort. Maar wel zo dat de toeschouwer zelf kan ervaren hoe grappig Macbeth en hoe verdrietig de Comedy of Errors kan zijn.

SAMENGEVAT

De Comedy of Errors is een hilarische reeks misverstanden rond twee paar tweelingen met dezelfde naam, die niet van elkaar weten dat ze zich gelijktijdig op dezelfde plek bevinden.

Macbeth heeft de koning vermoord, zijn lijfwachten doodgestoken en dat allemaal omdat vreemde wezens hem hebben voorspeld dat híj koning zal worden. Maar twijfel blijft. En spijt ook. Bij elke nieuwe moord die nu moet volgen. Want eens bloed, altijd bloed, steeds meer bloed. Macbeth verzucht dan ook: “Ik zou willen dat ik mezelf kon vergeten.”

De voorstelling begint om 20.30 uur, maar de livestream begint een half uur eerder met korte inleiding, gesprekken achter de schermen en sfeerbeelden.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 20 augustus 2021 : 20:00 - 22:30

Prijzen

Volwassenen : € 11.75

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Shakespearetheater
Hezenes 3
7981 LD DIEVER
0521 591223
www.shakespearetheaterdiever.nl
info@shakespearetheaterdiever.nl

€ 11,75

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader