geannuleerd

Once Upon a Time in The North

21 mei, Theater DNK in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

HET PROGRAMMA In het eerste deel van het programma werken jonge rap- en hiphopartiesten samen met professionele brassmusici aan een unieke presentatie waarbij de koperen blaasinstrumenten en slagwerk het ritme van de rap bepalen. Waarin Wurdspøken zich concentreert op de moderne vormen van taal, zoe...

Lees meer

HET PROGRAMMA
In het eerste deel van het programma werken jonge rap- en hiphopartiesten samen met professionele brassmusici aan een unieke presentatie waarbij de koperen blaasinstrumenten en slagwerk het ritme van de rap bepalen. Waarin Wurdspøken zich concentreert op de moderne vormen van taal, zoekt Once Upon a Time in The North naar de waarde en borging van de traditionele (streek)talen in Noord en Oost-Nederland. De artistieke samenwerking tussen de twee zorgt voor een verbinding tussen traditioneel taalgebruik en traditionele muziek (zoals brassmuziek en harmonieorkest) enerzijds en nieuw taalgebruik en moderne vormen vanuit de hiphop-/rapcultuur anderzijds. Arrangeur en dirigent Henry Gerrits heeft de tracks van Wurdspøken gearrangeerd voor een Brass-ensemble bestaande uit professionele Drentse musici. De organisatoren, onder aanvoering van Stichting Kunst & Cultuur, willen met de samenwerking tussen Hip Hop en Brass ook de traditionele Hafabra-orkesten inspireren en motiveren om nieuwe vormen van muzikale samenwerkingen aan te gaan. Het verbindt de hedendaagse jongerencultuur aan het traditionele verenigingsleven. Daarom steunt ook de Muziekbond Drenthe en Groningen dit project.

Het programma heeft als hoofdmenu onze méértalige versie van de vertelvoorstelling Once upon a time… (Der wie Ris, Er was Iens, Der was Ains), van de Belgische componist Jan Van der Roost. Bekende streektaalliefhebbers en artiesten vertellen in hun eigen streektaal. Ze promoten hiermee de eigenheid van onze regio. De voorstelling wordt uitgevoerd door een groot harmonieorkest, een jongerenkoor, zangsolisten en acteurs. Bezoekers worden meegenomen in muzikale vertellingen rondom vier wereldberoemde sprookjes van de gebroeders Grimm. De Gouden Sleutel, Roodkapje, Repelsteeltje en Doornroosje vormen de rode draad in Van der Roosts meesterwerk dat ook nog in Friesland (18 mei – Theater Sneek) en Groningen (22 mei – Martiniplaza) wordt uitgevoerd.


CAST & CREW
Dirigent: Erik Janssen
Regisseur: Corina van Eijk
Vertellers: Piter Wilkens (Frl.), Martijje Lubbers (Dr.), Erik Hulsegge (Gr.)
Acteurs: Sarah van Eijk, Wessel Wirken
Orkest: Noord Nederlands Jeugd Orkest i.s.m. stichting Frysk Harmony Orkest
Koor: Jeugd & Jongerenkoor Elzer Educatie
Decor: Edu de Jonge
Kleding, make up: Tania Ballve Fernandez
Licht: Henk Post
Geluid: Koen Keevel
Regie assistent/voorstellingsleider: Hella Merkenhof
Repetitor: Mark van Nispen
Friese vertaling: Thijs Oud, vertaalbureau Martsje de Jong, Drentse vertaling: Huus van de taol, Martije Lubbers, Groningse vertaling: Erik Hulsegge, John Blanken
PR & Communicatie: Sylvia Bosma
Uitvoerend producenten: John Blanken, Monique Jansma
Artistiek producent en eindredactie: Thijs Oud

SAMENWERKINGS PARTNERS
Het project is een initiatief van Stichting Frysk Harmony Orkest, naar een idee van oprichter Thijs Oud. Het wordt door een groot deel gefinancierd door een subsidie Proeftuin Méértaligheid – We the North. Samenwerkingspartners zijn Opera Spanga, het Noord Nederlands Jeugd Orkest, Keunstwurk, Kunst & Cultuur, Het Kunstkwartier, Wurdspøken, Van der Glas muziekinstrumenten, Elzer Educatie, de Fryske Blaasakademy en Kunst & COO.
Tevens wordt het project ondersteund door de muziekbonden OMF (Frl.) en MGD (Gr,Dr), het Prins Bernhard Cultuurfonds en Méér Muziek in de Klas – Lokaal Fryslân.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 21 mei 2022 : 20:00 - 22:15

Prijzen

Volwassenen : € 20.00

Waar is het?

Theater DNK
Weiersstraat 1
9401 ET ASSEN
088 0128888
www.dnk.nl
info@dnk.nl

€ 20,00