Ontdek de cultuurhistorie van Park Martenastate

8 oktober, Martenastate in KOARNJUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In Park Martenastate te Cornjum kun je heerlijk wandelen over statige lanen rond een eeuwenoude state genaamd Martenastate. Met uitzicht over het weidse landschap rondom het park ontdek je hoe bijzonder deze groene parel in haar omgeving is. Elk seizoen heeft Martenastate haar bezoekers wel wat mooi...

Lees meer

In Park Martenastate te Cornjum kun je heerlijk wandelen over statige lanen rond een eeuwenoude state genaamd Martenastate. Met uitzicht over het weidse landschap rondom het park ontdek je hoe bijzonder deze groene parel in haar omgeving is. Elk seizoen heeft Martenastate haar bezoekers wel wat moois te bieden.

Wat je kunt verwachten?
Vroeg in het voorjaar is dit dé plek om stinzenplanten te bekijken. Het historische park biedt een breed scala aan florapracht. Van sneeuwklokje, holwortels, gele bostulp en het haarlems klokkenspel. Laatst genoemde pronkt aan voet van de lindenlaan en is hiermee de grootste vindplaats in Friesland. Het park is in 2019 zelfs verkozen tot stinzenflora hotspot van Nederland.

Later in het voorjaar ontpoppen zich de bladeren aan de bomen in diverse frisse tinten groen. En op dat moment kondigen zich ook de broedende vogels aan.

Aan het eind van de zomer hangen de fruitbomen vol vruchten en vind je verkoeling in het onlangs heringerichte bos. In het najaar zijn de kleuren van de bomen wellicht op z’n mooist, prachtige roestbruine en donkere groentinten staan in contrast met de frisblauwe luchten op de achtergrond.

In de winter maken de boomstammen iets mystieks van het park, de bijna serene vijver rond de state ligt er rustig bij, misschien zelfs bedekt met een laagje ijs of sneeuw.

Ga mee op pad met onze excursieleider, geniet van het verhaal over de cultuurhistorie van het park, haar eerdere bewoners, de grafheuvel, de state, het park, de vogels en de ontwikkelingen. Er valt genoeg te beleven, zeker een bezoek waard!

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 8 oktober 2022 : 10:00 - 11:30

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: leden gratis.

Waar is het?

Martenastate
Martenawei 2
9056 PE KOARNJUM
058 2575135
www.martenastate.nl
info@martenastate.nl