Ontdek de natuur vlakbij Leeuwarden met een natuurgids

13 augustus, Grutte Wielen in RYPTSJERK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wandelexcursie It Fryske Gea, opg. 0511-539618. Natuurgebied de Grutte Wielen ligt op steenworp afstand van Leeuwarden. Het is een belangrijk vogelgebied dat bestaat uit meertjes, riet- en zeggenmoerassen, natte graslanden en twee eendenkooien. De overgangen van hoge naar lage delen, van zand naar ...

Lees meer

Wandelexcursie It Fryske Gea, opg. 0511-539618.

Natuurgebied de Grutte Wielen ligt op steenworp afstand van Leeuwarden. Het is een belangrijk vogelgebied dat bestaat uit meertjes, riet- en zeggenmoerassen, natte graslanden en twee eendenkooien. De overgangen van hoge naar lage delen, van zand naar veen en van land naar water zorgen voor veel afwisseling. In dit gebied grazen Exmoorpony’s. Zij zorgen ervoor dat het terrein open en gevarieerd blijft en het gras kort gehouden wordt. Het korte gras en het kleine laagje water dat in bepaalde delen staat, maken het een ideaal gebied voor kolganzen en smienten.

Tijdens deze bijzondere wandelexcursie neemt onze natuurgids je mee op pad door de natuur. Hij vertelt je alles over de bijzondere natuurverschijnselen in deze tijd van het jaar. Ervaar de rust en ontdek de vele vogelsoorten die bij dit waterrijke gebied horen. Ga ook mee!

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 13 augustus 2022 : 14:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: voor leden gratis.

Waar is het?

Grutte Wielen
Westerdijk 23
9256 HV RYPTSJERK