Onzichtbare Netwerken

27 september, Remonstrantse Kerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Hoe kom je aan werk in Nederland? In september organiseert City Central, in samenwerking met Make it in the North, een paneldiscussie en netwerkevenement in de Remonstrantse Kerk over hoe het vinden van werk in Nederland nou echt werkt. Deze avond is bedoeld voor zowel werkzoekenden als werkgever...

Lees meer

Hoe kom je aan werk in Nederland?

In september organiseert City Central, in samenwerking met Make it in the North, een paneldiscussie en netwerkevenement in de Remonstrantse Kerk over hoe het vinden van werk in Nederland nou echt werkt.

Deze avond is bedoeld voor zowel werkzoekenden als werkgevers en richt zich op het onthullen van de “onzichtbare” professionele netwerkcultuur en de informele manieren om aan een baan te komen in Nederland. Dit evenement zal tevens functioneren als een netwerkevenement op zich door de aanwezigheid van een aantal regionale werkgevers en recruiters.

Veel loopbanen beginnen als mensen via hun eigen sociale kring op de hoogte raken van baankansen. Informele gesprekken tijdens een borrel of een kopje koffie vertalen zich vaak naar de mogelijkheid om binnen te komen bij een werkgever. Binnen alumni-bijeenkomsten of verenigingen kan men vrij makkelijk een baan vinden zonder dat er zelfs een formele vacature is geweest.

Hoe kunnen Nederlandse werkgevers en recruiters ervoor zorgen dat zulke netwerkmomenten toegankelijker worden voor zowel internationals als mensen met een migratieachtergrond? Hoe kunnen werkzoekenden de code van deze onzichtbare netwerken ontcijferen?

Met een panel van experts van de RUG, Hanze en Noorderlink gaan we het hebben over hoe netwerken echt werkt in Nederland. Hoe het is ontstaan, de rol van alumni-bijeenkomsten en verenigingen en hoe gezelligheid eerder een obstakel kan zijn dan een uitnodiging. We zullen ook spreken met recente alumni en studenten die binnenkort gaan afstuderen en eerste of tweede generatie Nederlanders zijn over hun ervaringen met netwerken, het zoeken naar werk en het creëren van hun eigen netwerken.

Na de paneldiscussie zal er een kleine netwerksessie gehouden worden met lokale werkgevers. Dit wordt georganiseerd door Make it in the North, het platform waar werkgevers en werknemers elkaar weten te vinden in het noorden.

Kaartjes zijn alleen te bestellen online, dus niet aan de deur!

Let op: gebruik van het CoronaCheck app is verplicht bij dit evenement.

Lees minder

Links

Data en tijden

ma 27 september 2021 : 19:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS GRONINGEN
050 3130771

€ 5,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader