Oorlog en Bevrijding Oost-Groningen 1940-1945

15 oktober t/m 30 oktober, Ons Gebouw in OOSTWOLD (OLDAMBT)

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Bevrijdingsmuseum Noord Nederland is te gast in Ons Gebouw Goldhoorn met een bijzondere expositie over de gebeurtenissen voor en tijdens de bevrijding van het noorden van ons land in 1945. Daarin aandacht voor de jaren 1940-1945 in Oostwold, Midwolda, de omgeving, de polders en de huidige Gemeente...

Lees meer

Bevrijdingsmuseum Noord Nederland is te gast in Ons Gebouw Goldhoorn met een bijzondere expositie over de gebeurtenissen voor en tijdens de bevrijding van het noorden van ons land in 1945.

Daarin aandacht voor de jaren 1940-1945 in Oostwold, Midwolda, de omgeving, de polders en de huidige Gemeente Oldambt. Over het verzet, zoals de rol van dominee Krijger uit Oostwold met een daarbij een film over zijn werk in Oostwold. Over verzetsmensen en oorlogsslachtoffers. Over de bevrijding van onze regio. Over de rol van het vliegtuig in de Tweede Wereldoorlog en de in onze omgeving neergestorte vliegtuigen. Er zijn originele filmbeelden te zien van vliegtuigen en bombardemensvluchten tijdens de oorlog.

De presentaties zijn opgezet met verhalen, foto's en voorwerpen. Ook zijn er een aantal bijzondere films te zien, waaronder Canadese filmjournalen van de oorlog en de bevrijding.

In de Museumwinkel zijn boeken en dvd's te koop, dit alles over de periode oorlog en bevrijding. Aan de leestafels kunt u boeken en brochures inzien. In het gezellige Museumcafé zijn diverse consumptie verkrijgbaar. Voor vragen staan onze vrijwilligers u graag te woord.

Bevrijdingsmuseum Noord Nederland.
Het noorden van Nederland is een unieke regio met een gezamenlijke geschiedenis van de periode 1940 tot 1945. Als Bevrijdingsmuseum Noord Nederland vertellen we onze bezoekers hierover: een aangrijpend verhaal in een moeilijke tijd. Maar vooral over de bevrijding in de periode januari tot en met mei 1945. Foto’s en verhalen, kranten en tijdschriften, films, ooggetuigenverslagen, geluidsfragmenten en de voorwerpen uit onze collectie vertellen samen het verhaal van de bevrijding van het noorden van ons land.

Exposities.
In de exposities laten we de ontwikkeling zien, hoe het begon, het verloop van de oorlog. De gebeurtenissen voor, tijdens en na de bevrijding in 1945. De presentaties spelen in op de verwachtingen van de bezoekers en zijn zo opgezet dat iedereen er iets in kan herkennen.
Door de keuze voor het noordelijke perspectief onderscheiden de presentaties zich sterk van andere oorlogs- en verzetsmusea in Nederland. Speciale aandacht is er voor de directe betrokkenheid van inwoners van het noorden, de verzetsmensen en de oorlogsslachtoffers uit de eigen omgeving.

Diverse plaatsen.
Het Bevrijdingsmuseum Noord Nederland is als gast in verschillende gebouwen in het noorden van ons land. Lokaal en regionaal worden de tijdelijke exposities ingericht bij bestaande organisaties of expositieruimtes. Bijvoorbeeld specifiek over de plaatselijke bevrijding of een gebeurtenis in de regio. Dit past in het kader van de gemaakte exposities, steeds over plaatselijke of lokale gebeurtenissen en binnen de gemeente waarover de expositie is gemaakt. Dit betekent dat de presentaties in alle plaatsen anders zullen zijn.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 15 oktober 2021 t/m zaterdag 30 oktober 2021

zondag : 10:00-17:00
vrijdag : 10:00-17:00
zaterdag : 10:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Ons Gebouw
Goldhoorn 6
9682 XN OOSTWOLD (OLDAMBT)
0597 551286

Gerelateerde evenementen

Loader