Op zoek naar Anima

6 juni t/m 27 juni, Kunsthandel Peter ter Braak in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kunsthandel Peter ter Braak presenteert de meest recente werken van Bas Nijenhuis uit de ‘blauwe reeks’ naast verschillende portretten. Nog niet eerder werden zoveel werken naast elkaar getoond binnen deze twee kenmerkende series. Deze zijn opvallend binnen het werk van Nijenhuis (Enschede 1976). ...

Lees meer

Kunsthandel Peter ter Braak presenteert de meest recente werken van Bas Nijenhuis uit de ‘blauwe reeks’ naast verschillende portretten. Nog niet eerder werden zoveel werken naast elkaar getoond binnen deze twee kenmerkende series.

Deze zijn opvallend binnen het werk van Nijenhuis (Enschede 1976). De een vanwege de meer uitbundige decoratieve elementen en het gebruik van Delftsblauwe en Chinese motieven. Bestaande patronen verwerkt op lichte objecten om zo tot een nieuw geheel te komen.

De portretten worden eerder gekenmerkt door ingetogenheid en een duidelijk interesse voor de psychologie van een ‘beeld’. Het zijn ‘portretten’ van mensen, van een gevoel, maar vooral van de beleving van de schilder: een herkenning door de ogen van de kunstenaar.

Enkele portretten werden bekroond door geselecteerd te zijn voor de Nederlandse Portretprijs (2017) en de British Portrait Award (2019). Mogelijkerwijs heeft u de kunstenaar aan het werk gezien tijdens de aflevering van Sterren op het Doek waarin hij Maarten van Rossem portretteerde en waar Maarten dit werk ook koos: “Zo zou ik wel willen zijn”, gaf hij aan.

Licht is heel belangrijk in het werk van Nijenhuis: het vangen ervan en het uitzoeken wat mogelijk is met verf zelf. Een duidelijk plezier is waar te nemen in het toepassen van het materiaal en te komen tot structuren en interessante texturen. Verfhuid, tonaliteit en interesse in de klassieke schildertechniek passen daarbij goed. Kern daarin is het zoeken naar Anima: oftewel begeestering. Volgens hem een van de meest essentiële zaken bij het schilderen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zondag 6 juni 2021 t/m zondag 27 juni 2021

zondag : 12:00-18:00
vrijdag : 12:00-18:00
zaterdag : 12:00-18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kunsthandel Peter ter Braak
Noorderhaven 50
9712 VL GRONINGEN
050 3180311

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader