Op zoek naar de Vikingen in Europa - het muntbewijs

21 juni, Fryske Akademy in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Simon Coupland, is als onderzoeker verbonden aan Cambridge University. In juni is Coupland als gastonderzoeker bij de Fryske Akademy aan het werk. Op uitnodiging van de Fryske Akademy en het Archeologisch Werkverband houdt Coupland in lezing. Dertig jaar geleden was er heel weinig bewijs voor de V...

Lees meer

Simon Coupland, is als onderzoeker verbonden aan Cambridge University. In juni is Coupland als gastonderzoeker bij de Fryske Akademy aan het werk. Op uitnodiging van de Fryske Akademy en het Archeologisch Werkverband houdt Coupland in lezing.

Dertig jaar geleden was er heel weinig bewijs voor de Viking-invallen op het continent in de 9e eeuw, maar vooral dankzij de groei van metaaldetectie is er nu een groeiende hoeveelheid materiaal die hun aanwezigheid onthult. Dit omvat muntvondsten in Denemarken die het bestaan van voorheen onbekende handel tussen Vikingen en Franken blootleggen, Scandinavische zilverschatten begraven op continentale bodem, Frankische schatten verborgen uit angst voor Vikingaanvallen, Arabische en Angelsaksische munten die door de indringers naar Nederland zijn gebracht en imitaties geslagen door Scandinaviërs tijdens hun bezetting van Frankisch grondgebied.

Opg. fryske-akademy.nl.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 21 juni 2022 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Fryske Akademy
Doelestraat 8
8911 DX LEEUWARDEN
058 2131409
www.fryske-akademy.nl
fa@fa.knaw.nl

gratis