Open atelier

24 juli t/m 25 juli, Glaseiland in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In het weekend van 24 & 25 juli en het weekend van 14 & 15 augustus stelt Marjan Witte van Glaseiland haar atelier en tuin, gelegen aan de Drieteenspecht 1 in Emmen, open voor bezoekers. De herinneringen en indrukken die Marjan heeft opgedaan op Texel vormen haar grootste inspiratiebron. De zee, h...

Lees meer

In het weekend van 24 & 25 juli en het weekend van 14 & 15 augustus stelt Marjan Witte van Glaseiland haar atelier en tuin, gelegen aan de Drieteenspecht 1 in Emmen, open voor bezoekers.

De herinneringen en indrukken die Marjan heeft opgedaan op Texel vormen haar grootste inspiratiebron. De zee, het strand en de duinen keren als een rode draad en op verrassende wijze terug in haar glaswerk. Marjan woont al jaren niet meer op Texel, maar het eilandgevoel blijft door haar aderen stromen. In het werk van Marjan herkennen mensen het eiland en roept bij velen hét ultieme vakantiegevoel op.

Marjan maakt veelzijdige en kleurrijke glasobjecten voor binnen en buitenshuis, van minuscuul verfijnt tot groter werk en van serieuze zaken tot "Happy moments", objecten met een knipoog om blij van te worden. "Het glas reflecteert het gevoel van het eiland. Hierdoor geeft mijn werk voor mij iets vertrouwds, een gevoel van vrijheid, de vrijheid om iedere dag weer iets moois te mogen maken". Aldus Marjan.

Specialisatie:
Ik werk veel met glaspoeder. Glaskorrels in verschillende kleuren en verschillende grofheden. Ik strooi het gemalen glas op een glasplaat. Zo creëer ik in vele poederlagen opgebouwde gedetailleerde afbeeldingen. Door deze minuscule strooitechniek lijkt het werk te zijn geschilderd en moet men vaak meerdere keren kijken om te zien dat er geen schilder techniek van toepassing is. Met deze specialisatie kan ik mijn werk een extra dimensie geven en heb me door deze techniek weten te onderscheiden binnen de al langer bestaande glasfuse kunst.

In mijn Atelier Glaseiland ontwerp en maak ik glasobjecten, het verzorgen van een glasworkshop of kinderfeestjes behoren tot de mogelijkheden.

Nu veel kunstmarkten en evenementen gezien de Corona situatie tóch zijn afgelast organiseer ik enkele open atelier/tuin weekenden om iedereen toch de gelegenheid te geven mijn werk te bezichtigen en/of aan te kopen. U bent dan ook van harte welkom tijdens deze weekenden. Het atelier in Emmen is ook geopend op afspraak. 06-50 45 01 24. Als de weersomstandigheden het toelaten worden er zitjes gecreëerd en is er de mogelijkheid om onder het genot van een kopje koffie of thee te genieten van de tuin. Bijoke, Home Gifts & Garden is zondags in de tuin aanwezig met een sfeervolle theekraam met diverse soorten thee van hoge kwaliteit.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 25 juli 2021 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Glaseiland
Drieteenspecht 1
7827 RG EMMEN
06 50450124
www.glaseiland.nl
info@glaseiland.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader