Open dag

2 oktober, Dairy Campus in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Dairy Campus in Leeuwarden is hét onderzoeks- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij en de zuivelketen. In 2019 werd deze moderne ‘slimme’ boerderij 10.000 maal bezocht door bezoekers vanuit de hele wereld. Op zaterdag 2 oktober 2021 opent Dairy Campus de onderzoeksruimtes en staldeuren voor een...

Lees meer

Dairy Campus in Leeuwarden is hét onderzoeks- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij en de zuivelketen. In 2019 werd deze moderne ‘slimme’ boerderij 10.000 maal bezocht door bezoekers vanuit de hele wereld. Op zaterdag 2 oktober 2021 opent Dairy Campus de onderzoeksruimtes en staldeuren voor een beperkt publiek.

Slimme boerderij
De Nederlandse zuivelsector is continue op zoek naar een duurzamere en efficiëntere manier om zuivel te produceren. Met dit doel worden op Dairy Campus innovaties getest en de nieuwste onderzoeken voor de melkveehouderij van de toekomst uitgevoerd. Onderwijs wordt hierbij intensief betrokken.

Tijdens deze tour maak je kennis met de koeien in de verschillende onderzoeken en stallen. En ontdek je dat deze koeien niet alleen melk produceren maar juist zorgen voor veel data en kennis. Informatie die helpt om beter voor de koe te zorgen, om beter op de omgeving te passen en om nog beter en duurzamer melk te produceren.

Koetoilet
Je brengt onder andere een bezoek aan de voedingsstal. Hier zorgt een robot dat de koeien te eten krijgen. De draaimelkstal met ruimte voor 40 koeien staat ook op het programma. De nieuwste proef draait hier om het indikken van de melk.
Waar momenteel de meeste aandacht naar uitgaat, zijn de broeikasgassen en ammoniak die de melkveehouderij produceert. Onze milieustal inclusief koetoilet ontbreek daarom zeker niet.
Op en rond het weiland
Ook is er genoeg te zien op onze percelen. De kwaliteit van gras en de manier van beweiden wordt gelinkt aan methaan- en ammoniakemissies. En biodiversiteit wordt steeds belangrijker. Hoe vullen we dit in?

Onderzoekers van Wageningen University & Research geven uitleg bij de verschillende projecten.

Voor families inclusief jonge kinderen hebben we ook genoeg te doen met koeien en stallen, proefjes en spellen.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 2 oktober 2021 : 10:00 - 16:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader