Open dagen

21 juli t/m 11 september, Klooster Claercamp museum in RINSUMAGEEST

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de zomer tot en met 11 september kan men een combinatiebezoek brengen aan het Klooster Claercamp museum en de Alexanderkerk te Rinsumageast. Het voormalige Klooster Claercamp vanaf 1165 tot 1580 was eens het eerste en grootste cisterciënzer klooster van Noord-Nederland. Met in de hoogtijdagen ho...

Lees meer

In de zomer tot en met 11 september kan men een combinatiebezoek brengen aan het Klooster Claercamp museum en de Alexanderkerk te Rinsumageast.

Het voormalige Klooster Claercamp vanaf 1165 tot 1580 was eens het eerste en grootste cisterciënzer klooster van Noord-Nederland. Met in de hoogtijdagen honderden monniken en lekebroeders en veel grondbezit en uithoven in de regio. Zo behoorde ondermeer uithof Schiermonnikoog aan de 'schiere' (grijze) monniken. Monniken van dezelfde orde hebben zich thans weer op het eiland gehuisvest.

De Alexanderkerk uit de 11e eeuw heeft ondermeer een crypte, uniek voor Noord-Nederland, en tevens een bijzonder dubbel 'schip'. Het oudste deel is opgebouwd uit tufsteen uit de Eiffel in Duitsland. Rond de 13e eeuw kwam de baksteen cultuur steeds meer van de grond, met name door Klooster Claercamp en hun steenovens ('tigelwurken') langs de Ee. Er zijn stenen van Claercamp, zg. kloostermoppen, verwerkt in de kerk.

Het klooster Claercamp museum aan de Klaarkampsterwei 6 is op woensdag- en zaterdagmiddag open op afspraak via reserveer@kloosterclaercamp.nl Entree 3,00 en kinderen tot en met 12 jaar gratis.
Na een bezoek aan het museum is er een mooie combi mogelijk met de kerk in Rinsumageast.

De Alexanderkerk aan de Juckemawei 3 is op woensdag- en zaterdagmiddag open van 13.30-17.00 uur. Een vrijwillige bijdrage daar wordt op prijs gesteld.

Het is belangrijk dat u een afspraak maakt voor het museum via reserveer@kloosterclaercamp.nl zodat we u in kunnen plannen.

U bent van harte welkom. Zie voor meer informatie op www.kloosterclaercamp.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 21 juli 2021 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 3.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar)

Toelichting: Museum klooster Claercamp gewone entree, Alexanderkerk gratis (of een gift).

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Klooster Claercamp museum
Klaarkampsterwei 6
9105 AZ RINSUMAGEEST
0519 332242
www.kloosterclaercamp.nl
info@kloosterclaercamp.nl

€ 3,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader