Open Huis

28 oktober t/m 3 december, Emmakade Antiek 2-4 in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het is weer tijd voor ons jaarlijkse evenement; Open Huis! In de gehele novembermaand verdubbelen we onze winkelruimte. Door onze privéwoning op Emmakade 4 ook open te stellen als verkoop- en expositieruimte creëren we heel veel ruimte voor inspiratie. Tegelijk kunt u het glas-in-lood plafond, ontwo...

Lees meer

Het is weer tijd voor ons jaarlijkse evenement; Open Huis! In de gehele novembermaand verdubbelen we onze winkelruimte. Door onze privéwoning op Emmakade 4 ook open te stellen als verkoop- en expositieruimte creëren we heel veel ruimte voor inspiratie. Tegelijk kunt u het glas-in-lood plafond, ontworpen door dhr Bogtman, in Amsterdamse School stijl bekijken.

Het thema dit jaar is: Twee winkels, twee sferen. De één licht en ingetogen, de ander kleurrijk en exotisch.

Over Emmakade Antiek
Emmakade Antiek is een unieke antiek- en interieurwinkel gevestigd in Leeuwarden. Het ruime assortiment is met zorg uitgezocht en sfeervol en inspirerend geëtaleerd. Voor elk type interieur verkopen wij bijzondere artikelen waar je levenslang plezier aan beleeft. De collectie bestaat uit alles vanaf de Art Deco en Art Nouveau periode tot aan de 50- er jaren. Denk hierbij aan glaswerk, brocante, Aziatica, lampen, beelden, sieraden, vintage, glas in lood en veel meer!

Over onze privéwoning
We wonen al sinds 1986 op Emmakade 4, aangrenzend aan de antiekwinkel. Op één van onze inkoopreizen komen we bij een handelaar in antieke bouwmaterialen in België een glas in lood plafond (4×5 meter) tegen in de Amsterdamse School-stijl, ontworpen door W. Bogtman uit 1917. We waren meteen verliefd en daarom hebben we in 1997 onze privéwoning uitgebreid met een serre van 70m2.

Over Willem Bogtman
Het glas in lood plafond kochten we in België, maar komt oorspronkelijk uit Nederland, waar het in de textiel- en vlasweverij in Tilburg heeft gehangen. De ontwerper is Willem Bogtman, een glazenier uit Haarlem. Zijn familie kwam uit Indonesië en een neef van Willem, Louis Bogtman, specialiseerde zich in textielontwerpen en batiktechnieken die uitgevoerd werden in Tilburg. Deze invloeden zie je dan ook zeker terug in het werk van Bogtman. Willem Bogtman ontwierp ook het glas in lood in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in 1915.

Over Open Huis
Het glas in lood plafond laten wij graag aan u zien en daarom richten we elke novembermaand ons woonhuis ook in als verkoop-/expositieruimte. Een evenement die bezoekers uit het hele land trekt, ieder jaar opnieuw. We zijn daarom in november 7 dagen per week geopend. Zelf hebben we er ook veel plezier in om de extra ingekochte spullen mooi te decoreren en van beide panden een unieke winkel te maken.

Graag tot ziens!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 5 november 2022 : 10:30 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Emmakade Antiek 2-4
Emmakade 2-4
8933 AS LEEUWARDEN
058 2153464
www.emmakadeantiek.nl