Open-inloop-dag

16 september, DeGroen! Kunst&Cultuur in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In het atelier van beeldend kunstenaar Hepie de Haan in gebouw De Groen aan de Van kleffenstraat 5 in Dokkum. Tijdens deze dag legt zij aan belangstellenden en nieuwsgierigen uit hoe je een steen op verschillende manieren kunt bewerken en hoe het proces van steen naar beeld kan verlopen. Mensen w...

Lees meer

In het atelier van beeldend kunstenaar Hepie de Haan in gebouw De Groen aan de Van kleffenstraat 5 in Dokkum.

Tijdens deze dag legt zij aan belangstellenden en nieuwsgierigen uit hoe je een steen op verschillende manieren kunt bewerken en hoe het proces van steen naar beeld kan verlopen.

Mensen worden verrast door deze vorm van creativiteit. Het geeft ontspanning en voldoening om even helemaal met de steen bezig te zijn. Je laat even alles los waar het hoofd vol van is. Vooral het plezier, het verrassende en de voldoening tijdens het creëren van een beeld vindt Hepie belangrijk om te delen. Daarom organiseert ze regelmatig en met veel plezier cursussen en workshops voor jong en oud.

Er wordt voornamelijk gewerkt in zachte steen, ook wel speksteen genoemd. Speksteen is een steensoort die zich bij uitstek leent voor het beeldhouwen vanwege zijn relatieve zachtheid. Met behulp van beitels, vijlen en schuurpapier kun je er prachtige objecten of sieraden van maken, maar ook je eigen persoonlijke kunstwerk.

Zoekt iemand meer uitdaging dan kan dat ook, door hardere steen te nemen en die met zaag, beitel en hamer te bewerken. Wilt u/wil jij hier meer over weten dan ben je deze dag van harte welkom.

Lees minder

Data en tijden

do 16 september 2021 : 9:30 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

DeGroen! Kunst&Cultuur
Van Kleffenstraat 5
9101 CL DOKKUM
06 37226236

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader