Open Podium

18 september, Het Floreshuis in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een muzikaal, cultureel en gezellig avondje uit in de Korrewegwijk, kijk op www.floreshuis.nl Na twee eerdere virtuele edities van het Open Podium Floreshuis, zal op 18 september een live-editie van het Open Podium worden gehouden in het Floreshuis. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking...

Lees meer

Een muzikaal, cultureel en gezellig avondje uit in de Korrewegwijk, kijk op www.floreshuis.nl

Na twee eerdere virtuele edities van het Open Podium Floreshuis, zal op 18 september een live-editie van het Open Podium worden gehouden in het Floreshuis. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Vrijdag en Living Room Concerto en zal tussen 20:00 en 21:45 het podium geven aan verschillende muzikanten uit de Korrewegwijk en stad. Het belooft een afwisselend en laagdrempelig programma te worden, waar naast het genieten van muziek ook ruimte is voor het nuttigen van een drankje en het contact te leggen met cultuurliefhebbende mede-Groningers.
De eerste act die het podium betreedt is singer-songwriter Pablo Hellmund. Door het gebruik van zijn stem en akoestische gitaar zorgt de muzikant voor sonische ambiances die zijn gevuld door catharsis en emotionele ontlading. Gepassioneerd door muziek als een verbindend element zoekt Hellmund een ideaal van genezing en transformatie door middel van muziek. Zijn punkrock- en doe-het-zelf-achtergrond heeft hem geïnspireerd om zich een weg te banen door het proces van het opnemen en produceren van zijn eigen muziek.
De tweede exact wordt bekleed door singer-songwriter Iris van Lienden. Van Lienden is 13 jaar en woont in Oosterhoogebrug. Naast het doorlopen van de middelbare school zingt ze in haar vrije tijd veel. Van Lienden heeft in het verleden enkele keren op een podium gestaan en dat smaakt naar meer. Tijdens het open-podium zal ze twee pop nummers zingen.
De hoofdact is Nibiru, een muzikaal duo dat bestaat uit zanger en componist Sanam Tahmasebi uit Iran en de multi-instrumentalist Jelte Fossen uit Nederland. Het duo creeërt composities waarin invloeden uit het Oosten en Westen samenkomen. Tahmasebi’s zang, welke is gevormd door verschillende conservatoria in Europa en haar Iraanse achtergrond, samen met Fossen’s instrumenten (zoals de Ud/Oed en de Saz), zorgen voor een bijzondere mix van genres: van hedendaagse jazz tot Perzische muziek. De teksten zijn geïnspireerd door gedichten van moderne Iraanse dichters als (zoals Nima Yooshij) en klassieke Perzische dichters (zoals Rumi en Hafez). In deze gedichten staan thema’s zoals de schoonheid van de natuur, hoop, verdriet, mystiek en verbintenis centraal. Deze worden samengebracht in boeiende soundscapes en loops. Het optreden creëert een ervaring voor de kijkers waarin zij vrijheid kunnen geven aan hun gedachten, verbeelding en fantasieën.
Om de kosten van het Open Podium te dekken wordt er gevraagd om een kleine entreeprijs van zes euro. Deze entreekaartjes kunnen vanaf 4 september worden gekocht bij de kassa van het Floreshuis (9.00 tot 17.00) of door een mail te sturen naar beheer@floreshuis.nl. Meer informatie over het exacte programma van het evenement is te vinden op de Facebook, Instagram en website van Het Floreshuis.
De live-versie van het Open Podium zal op 16 oktober, 20 november en 18 december terugkeren. Volgende keer meedoen? Twijfel niet en stuur een mail naar Bekir Cavus, b.cavus@floreshuis.nl!

Kaartjes zijn te koop aan de balie in het Floreshuis, twee weken voor aanvang van het evenement en tussen 9.00 en 17.00. Ook kun je voor tickets een mail sturen naar beheer@floreshuis.nl

Deuren open om 19:15

Lees minder

Links

Data en tijden

za 18 september 2021 : 20:00 - 21:45

Prijzen

Volwassenen : € 6.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Het Floreshuis
Floresplein 19D
9715 HH GRONINGEN

€ 6,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader