Open Stal

19 juli t/m 15 augustus, Diverse locaties in OLDEBERKOOP

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Dit jaar bestaat Kunstroute Open Stal 50 jaar. En daarom is het feest in Oldeberkoop! Waren we vorig jaar teleurgesteld dat de 49ste editie van Open Stal niet door kon gaan vanwege Covid-19, dit jaar vieren we dubbel en dwars dat de kunstroute 50 jaar bestaat. In 1971 werd de kunstroute voor het e...

Lees meer

Dit jaar bestaat Kunstroute Open Stal 50 jaar. En daarom is het feest in Oldeberkoop!

Waren we vorig jaar teleurgesteld dat de 49ste editie van Open Stal niet door kon gaan vanwege Covid-19, dit jaar vieren we dubbel en dwars dat de kunstroute 50 jaar bestaat. In 1971 werd de kunstroute voor het eerst georganiseerd.

Het was een expositie van drie kunstenaars die in de ‘Doorreed’ van het Wapen van Weststellingwerf, nu Theatercafé Le Brocope, hun werk toonden. Vijftig jaar later is Open Stal de oudste kunstroute van Nederland. Met behulp van vrijwilligers uit Oldeberkoop en ver daarbuiten is al die jaren gezorgd voor continuïteit en uitbreiding van de kunstroute.

Feestelijke editie
Van zaterdag 17 juli tot en met zondag 15 augustus 2021 vindt deze feestelijke editie van Open Stal plaats. De expositie, waaraan 45 kunstenaars deelnemen, is iedere dag te bezoeken van 13:00 tot 18:00 uur. Open Stal is voor iedereen toegankelijk, de entree bedraagt slechts 3 euro per persoon.

De route biedt op onverwachte plekken kunst in het dorp Oldeberkoop, zowel binnen als in de buitenlucht, op variërende locaties zoals o.a. in de kerk, maar ook in een boerderij, garage, school, bos met waterpartijen, een bus, de oude veevoederfabriek en diverse galeries.

Zo maakt de Curacaose kunstenaar Avantia Damberg een installatie over de Aprilmoorden in 1942 in haar land. In de Schrieversronte is een videopoem van Pat van Boeckel te zien, geïnspireerd op een gedicht van zilveren anjerwinnaar Johan Veenstra.

Op de Brink kunt u onderdeel worden van de interactieve schommelinstallatie van Chiel Kuijl. Tenslotte betreedt u de CAV, een industriële ruimte waar o.a. grote beelden van Gerhard Lentink en Hans Rikken te bewonderen zijn. Dit zijn maar enkele voorbeelden uit het rijke aanbod.

De kunstroute is 3 kilometer lang. Al wandelend kunt u genieten van de kunst in het pittoreske dorp. Voor mensen die slecht ter been zijn staan witte fietsen klaar. Open Stal kan heel goed met kinderen worden bezocht. Voor hen wordt een speciale speurtocht uitgezet.

Flankerend programma
Bij een bijzondere kunstroute hoort een bijzonder en uitgebreid flankerend programma. Poëzie en kunstfilms krijgen een speciale plek binnen de komende editie. Op 30 juli en op 6 augustus vinden respectievelijk een poëzieavond en een filmavond plaats.

Zes dichters leveren hun bijdrage op 30 juli a.s.: Dick Victor Koster, Johan Veenstra, Eeltsje Hettinga, Ellen Deckwitz, Maud Vanhauwaert en Dean Bowen geven acte de présence. Tijdens de filmavond op 6 augustus worden korte en lange films getoond over en van Friese kunstenaars.

Voorzitter Peter Hiemstra: “50 jaar Open Stal houdt in dat honderden vrijwilligers er voor gezorgd hebben dat honderden kunstenaars hun werk konden tonen en dat duizenden mensen hiervan hebben kunnen genieten.

Dit jubileumjaar is een voorbeeld van Open Stal zoals het moet zijn. De meest uiteenlopende technieken, materialen en uitingsvormen zorgen voor een hoogwaardige kunstroute, waar voor iedereen wat te genieten valt.”

Lees minder

Links

Data en tijden

maandag 19 juli 2021 t/m zondag 15 augustus 2021

zondag : 13:00-18:00
maandag : 13:00-18:00
dinsdag : 13:00-18:00
woensdag : 13:00-18:00
donderdag : 13:00-18:00
vrijdag : 13:00-18:00
zaterdag : 13:00-18:00

Prijzen

Volwassenen : € 3.00

Toelichting: toegang tot alle locaties; voor € 5 is een kleurrijke catalogus met de route en alle kunstenaarsinformatie te verkrijgen, te koop bij de Kiosk in het dorp.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

€ 3,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader