Open tuin

6 augustus t/m 7 augustus, Natuur & Tuin a/d Slochterstraat 14 in NOORDBROEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Natuur & tuin Noordbroek is een bostuin ruim 2100m2 groot met een stuk bos enige borders o.a. een schaduw border met planten die zelfs in de schaduw gaan bloeien, ruim grasveld met de nodige fruitbomen o.a. een Kweepeer. Verder een moestuintje met kas waarin we o.a perziken en een druif hebben st...

Lees meer

Natuur & tuin Noordbroek is een bostuin ruim 2100m2 groot met een stuk bos enige borders o.a. een schaduw border met planten die zelfs in de schaduw gaan bloeien, ruim grasveld met de nodige fruitbomen o.a. een Kweepeer.

Verder een moestuintje met kas waarin we o.a perziken en een druif hebben staan. Door het bos lopen meerdere (ver)harde paden, door het vele groen soms best leuke romantische paadjes. 10 jaar geleden hebben we enkele bomen gerooid en weer leuke bomen geplant, o.a de paulownia. cercis en Decaisnea. Varens zijn hele goede bosplanten, er staan hier ongeveer 50 soorten, grote tot een meter tot kleintjes die amper 10 cm hoog zijn.

Ze staan in grote groepen maar ook wel op echt kleine plekjes, Er zijn veel verschillende vormen van varens. Wij zijn lid van de Nederlandsche varen vereniging. Verder groeien er planten die juist van veel schaduw houden dit zijn o.a. salamonzegel in soorten, Boehmeria, Deinanthe en Maianthemum, deze worden zo tussen de 40cm. en een meter hoog. En daar tussen groeien dan weer leuke bodem bedekkers.

Je ziet groen voor de ogen..... Er is een paddenpoel, waar padden, kikkers en salamanders leven. Vanaf de veranda , die op een terpje staat is het een mooi gezicht over de tuin en de grote vijver. Heerlijk rustig zitten is het hier, met een glaasje....

De borders zijn bijna allemaal in de zon en zijn ook op een natuurlijke manier geplant. Er is een border in de schaduw, ook daar bloeit van alles. De deze tuin hebben we nooit een tekening gemaakt. We zijn begonnen en lieverlee werd er weer wat bedacht. Zo is deze tuin ontstaan niet aangelegd dus, het is een erg speelse tuin geworden waar heel veel planten staan, meestal mat naam label. Het is een groene oase waar vaak net een ander soort plant staat. Als je meer foto's wilt zien kijk dan op onze facebook pagina; Tuin Noordbroek.

Door al het groen straalt de rust op je neer, Wij genieten hier zeer van.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 6 augustus 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Natuur & Tuin a/d Slochterstraat 14
Slochterstraat 14
9635 BM NOORDBROEK

gratis