Openlucht filmvoorstelling

9 juli t/m 30 augustus, Openluchtbioscoop (Zaal 2) i/d duinen bij de jachthaven in VLIELAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De hele zomervakantie gratis film kijken in openluchtbioscoop Zaal 2 op Vlieland Iedere dinsdag en zaterdag is er tijdens de zomervakantie (9 juli t/m 30 augustus) op Vlieland een gratis openluchtvoorstelling in Zaal 2 (en bij slecht weer in Zaal 1 van Podium Vlieland). Voor alle eilanders en b...

Lees meer

De hele zomervakantie gratis film kijken in openluchtbioscoop Zaal 2 op Vlieland

Iedere dinsdag en zaterdag is er tijdens de zomervakantie (9 juli t/m 30 augustus) op Vlieland een gratis openluchtvoorstelling in Zaal 2 (en bij slecht weer in Zaal 1 van Podium Vlieland).

Voor alle eilanders en badgasten organiseert Podium Vlieland samen met de Waddenvereniging, Staatsbosbeheer en Into The Great Wide Open tijdens de zomervakantie iedere dinsdag en zaterdag een gratis toegankelijke filmvoorstelling. Bij mooi weer worden de films vertoond in Zaal 2, de openluchtbioscoop in de duinen bij de jachthaven. Bij slecht weer of lage temperaturen draaien de films in de overdekte Zaal 1 van Podium Vlieland in de Dorpsstraat (zelfde aanvangstijd, vol=vol).

Elke zaterdag staan speelfilms en documentaires op het programma met echte Vlielander onderwerpen: de relatie tussen mens en natuur, de invloed van toerisme en de leefbaarheid op een eiland. Denk dan aan films met overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden, prachtige eilanden, ontroerende verhalen, best wel veel bos en nogal wat Wad. Op dinsdag kiezen bekende Nederlandse muzikanten en zangers zoals Spinvis, Sarah Neutkens, Personal Trainer en St. Paul hun favoriete muziekfilm.

Lezingen en specials
Tijdens de zomerperiode wordt de succesdocumentaire Silence of the Tides enkele keren vertoond. En wat is nou mooier om deze bekroonde Waddenfilm te beleven in een duinpan op een eiland. Voorafgaand aan de vertoning geeft een expert van de Waddenvereniging steeds een kort college over de soms lastige relatie tussen mens en natuur in het Waddengebied.
Ook draait in de zomerperiode steeds als smakelijk voorafje een korte compilatie van Waddendwaalfilms, een serie minidocumentaires die tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Waddenvereniging.
Op dinsdag wordt de hoofdfilm steeds vooraf gegaan door een serie korte documentaires over muzikanten en kunstenaars die op uitnodiging van muziekfestival Into The Great Wide Open werk hebben gemaakt op Vlieland.

Openluchtbioscoop in de duinen
Zaal 2 van Podium Vlieland bevindt zich in het bos en duin naast de uitkijktoren bij de jachthaven (aan de weg tussen helicopterlandingsplaats en bedrijventerrein). De openluchtvoorstelling begint in juli om 22.30 uur en in augustus om 22.00 uur, met uitzondering van 9 en 23 juli (21.45 uur) en 6 en 20 augustus (21.15 uur). Bij lage temperaturen of regen wordt de voorstelling verplaatst naar de zaal van Podium Vlieland in de Dorpsstraat. Aanvangstijd is hetzelfde als bij de buitenbioscoop. Voor de zaal geldt vol = vol. Programmawijzigingen worden door Podium Vlieland bekend gemaakt via Facebook en Twitter op de dag van de voorstelling.

De gratis filmvoorstellingen worden georganiseerd door Podium Vlieland in samenwerking met de Waddenvereniging, Staatsbosbeheer en Into The Great Wide Open, met steun van de Gemeente Vlieland en Rederij Doeksen.

De eerste voorstelling is op zaterdag 9 juli, laatste voorstelling dinsdag 30 augustus. Meer informatie: www.podiumvlieland.nl

Podium Vlieland is het filmhuis en theater van Vlieland. De Volkskrant zette Podium al eens op de lijst met de tien leukste, kleine theaters. En volgens Monique van de Ven is het de mooiste bioscoop van Nederland. Naast de eigen festivals, zoals de filmweekenden en de openluchtbioscoop, programmeert het Podium ook evenementen in samenwerking met grotere festivals zoals IDFA en Into The Great Wide Open.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 13 augustus 2022 : 22:00 - 0:00
di 16 augustus 2022 : 22:00 - 0:00
za 20 augustus 2022 : 22:00 - 0:00
di 23 augustus 2022 : 22:00 - 0:00
za 27 augustus 2022 : 22:00 - 0:00
di 30 augustus 2022 : 22:00 - 0:00

Toelichting: de filmvoorstellingen op di en za beginnen in juli om 22.30 uur en in augustus om 22.00 uur, met uitzondering van 9 en 23 juli (21.45 uur) en 6 en 20 augustus (21.15 uur)

Prijzen

Volwassenen : Gratis
gratis