Opzoek naar de vos, das en ree in de natuur vlakbij Elsloo

13 augustus, Schaopedobbe in ELSLOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wandelexcursie It Fryske Gea, opg. 0511-539618. Waar dieren leven, zijn ook sporen te vinden! Sporen vertellen ons zelfs meer dan je denkt. Wandel mee door de prachtige natuur van de Schaopedobbe op zoek naar sporen en ontdek meer over het leven van de bewoners van dit gebied. We laten zelf ook sp...

Lees meer

Wandelexcursie It Fryske Gea, opg. 0511-539618.

Waar dieren leven, zijn ook sporen te vinden! Sporen vertellen ons zelfs meer dan je denkt. Wandel mee door de prachtige natuur van de Schaopedobbe op zoek naar sporen en ontdek meer over het leven van de bewoners van dit gebied.

We laten zelf ook sporen achter wanneer we ergens geweest zijn. Denk maar aan onze voetafdrukken of een bepaalde geur die we met ons meedragen. Bij dieren gaat het niet anders. Zo vertelt een pootafdruk ons uiteindelijk wat voor dieren er in de Schaopedobbe leven.

Hoe? De diepte van een afdruk vertelt iets over de grond waarop het dier liep, maar ook zijn gewicht. Een vos maakt natuurlijk diepere sporen dan de kleine veldmuis. En als de afstand tussen de voetafdrukken erg groot is, dan is het dier misschien wel op de vlucht geslagen. Ga mee op pad met onze enthousiaste natuurgids en volg dezelfde paden als de wilde dieren. Soms dwars door de natuur! Maar geen stress, onze natuurgids kent het gebied als zijn broekzak en is een echte speurneus. Zo ontdekken we met zijn allen hoe de dieren leven en waar de paadjes heen leiden. Superleuk!

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 13 augustus 2022 : 19:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: voor leden gratis.