Oratorium ‘Esther

18 maart 2022, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Van Handel door Apollo Ensemble; klassiek. Het oratorium ‘Esther’ is gebaseerd op het Oudtestamentische Bijbelverhaal en speelt zich af in de vierde of vijfde eeuw voor Christus aan het Perzische hof waar een deel van het Joodse volk in ballingschap verkeert. Esther is het beroemde verhaal over Est...

Lees meer

Van Handel door Apollo Ensemble; klassiek.

Het oratorium ‘Esther’ is gebaseerd op het Oudtestamentische Bijbelverhaal en speelt zich af in de vierde of vijfde eeuw voor Christus aan het Perzische hof waar een deel van het Joodse volk in ballingschap verkeert. Esther is het beroemde verhaal over Esther, Haman en Mordechai, door Händel emotioneel heel treffend op muziek gezet als een soort kamerdrama, voor een klein gezelschap.

Een semi-scenische uitvoering

Apollo Ensemble – 16 instrumentalisten 8 zangers

Haman, de adviseur van de Perzische koning Ahasverus, wil dat Ahasverus de Joden in heel het Perzische rijk uitroeit. Esther, de Joodse vrouw van Ahasverus en haar oom Mordechai verzinnen hierop een list… Ieder jaar wordt hun overwinning op het kwaad van Haman nog gevierd met het Poerimfeest, dat veel overeenkomsten heeft met Carnaval. Händel baseerde zich voor dit Engelse oratorium op Racines gelijknamige werk dat in 1715 in een Engelse vertaling verscheen. Het is echter onduidelijk wie het libretto verzorgde.

Het Apollo Ensemble speelt sublieme muziek uit de periode van 1600 tot 1850, van barok tot vroege romantiek. Het maakt daarbij gebruik van historische instrumenten. Het ensemble brengt de schoonheid van deze muziek over op een zo breed mogelijk publiek. Professionele musici die op topniveau actief zijn.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 18 maart 2022 : 20:15 - 22:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 25.00 € 25.00

Voorverkoop: www.harmonie.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN

€ 25,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader