Orgeldag Noord Nederland in Coronatijd

8 mei, Diverse kerken in NOORD-NEDERLAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Orgeldag Noord-Nederland wordt al jaren in Groningen, Friesland en Drenthe georganiseerd door de Stichting Hinszorgel Leens. Dit jaar is deze dag extra zorgvuldig voorbereid gezien de beperkingen rondom Covid -19. Toch is het gelukt in ca. 80 kerken, coronaproof, dit evenement te organiseren....

Lees meer

De Orgeldag Noord-Nederland wordt al jaren in Groningen, Friesland en Drenthe georganiseerd door de Stichting Hinszorgel Leens.

Dit jaar is deze dag extra zorgvuldig voorbereid gezien de beperkingen rondom Covid -19. Toch is het gelukt in ca. 80 kerken, coronaproof, dit evenement te organiseren. Kort gezegd komt het hierop neer dat iedere orgelliefhebber de kans krijgt de veelal historische orgels in de prachtige kerken te bespelen.
Een half uur alleen in de kerk de beschikking over het orgel! Dus dit jaar geen publiek mee anders dan een iemand uit je eigen bubbel.

De lijst van deelnemende kerken staat op de website van Stichting Hinszorgel Leens. Hoewel er al heel veel plaatsen bezet zijn, is er op sommige orgels nog ruimte.
Er kan nog worden opgegeven voor deelname, hietoe kan een mail gestuurd worden naar hinszleens@gmail.com met vragen c.q. wensen. De kosten voor deelname bedragen € 22,50 ongeacht het aantal orgels dat wordt bespeeld.

Daarnaast is er op de Orgeldag Noor-Nederland altijd een slotconcert op het beroemde en onlangs gerestaureerde Hinsz-orgel in Leens. Zo ook dit jaar.
Helaas is dit concert vanwege corona uitsluitend via de digitale snelweg te beluisteren èn: ook te zien!

In de Petruskerk van Leens zijn in het kader van het project “Concertzaal 2.0” een drietal kwaliteitscamera’s geplaatst en een aantal hoogwaardige microfoons opgehangen om het beste beeld en geluid in uw huiskamer te brengen.

Voor dit slotconcert kan een kaartje worden gekocht via de website www.hinszorgelleens.nl .U ontvangt dan een link en kunt thuis genieten van het concert dat wordt verzorgd door Sietze de Vries, artistiek leider Orgel Educatie Centrum Groningen.

Het concert wordt op 8 mei om 20.00 uur uitgezonden.

Het in 2020 gerestaureerde Hinsz-orgel in Leens wordt op 30 april weer ingebruik genomen. Vanwege corona gebeurt dit in besloten kring.

Op 1 mei wordt er een demonstratie door Sietze de Vries gegeven die ook, tegen betaling van € 5,00, via een link op de website kan worden gevolgd. Deze demonstratie wordt op 1 mei om 20.00 uur uitgezonden.

Als men niet in staat is om het orgel via de digitale snelweg te beluisteren en toch kennis wil nemen van de resutaten van de restauratie, dan is dat ook mogelijk.
Er is een boekje met ruim 50 pagina’s over de restauratie verschenen met daarbij een prachtige cd van Sietze de Vries.

Deze uitgave is te bestellen via hrodenboog@hotmail.com of kan op 8 mei van 9.30 tot 16.00 uur worden afgehaald bij de Petruskerk in Leens. Daar zijn dan koffie To Go, boek en cd verkrijgbaar voor de éénmalige aanbieding van € 12,50. Bij verzending per post worden verzendkosten in rekening gebracht.

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader