Oud worden, jong blijven

30 november, Bibliotheek in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De bekende psycholoog en schrijver Douwe Draaisma geeft een lezing in het kader van de landelijke campagne Nederland Leest, waarin leden van de Bibliotheek het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau krijgen. In zijn lezing zal Douwe Draaisma aandacht besteden aan het thema van Nederland L...

Lees meer

De bekende psycholoog en schrijver Douwe Draaisma geeft een lezing in het kader van de landelijke campagne Nederland Leest, waarin leden van de Bibliotheek het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau krijgen.

In zijn lezing zal Douwe Draaisma aandacht besteden aan het thema van Nederland Leest; Oud worden, jong blijven. Ook gaat de spreker in op zijn nieuwste boek De man die zijn hoofd verloor, dat eind oktober is verschenen. Het gaat onder meer over wanen, fantoom ervaringen en rouw hallucinaties.

Douwe Draaisma (Nijverdal, 1953) studeerde psychologie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1993 promoveerde hij op een proefschrift over de metaforische aard van de taal waarin we over het geheugen denken en spreken. Als hoogleraar is hij verbonden aan de Rijks Universiteit Groningen. Draaisma publiceerde een groot aantal boeken waaronder zijn misschien wel bekendste werk Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt. Dit boek is bekroond met verschillende wetenschappelijke en literaire prijzen.

Boekhandel Overdiep is op deze avond aanwezig met een boekentafel. De bezoekers kunnen een aangeschaft boek door Douwe Draaisma laten signeren.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 30 november 2022 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Toelichting: leden van de Bibliotheek betalen € 5,-.

Waar is het?

Bibliotheek
Burgemeester Kuperusplein 48
8442 CL HEERENVEEN
0513 626675
www.bibliotheekheerenveen.nl