Oude ambachtendag

3 september, Themapark openluchtmuseum De Spitkeet in HARKEMA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ambachtelijke demonstaties. Op zaterdag 3 september a.s. wordt op het terrein van Themapark De Spitkeet in Harkema van 10.00 tot 17.00 uur weer de traditionele oude ambachten-dag gehouden. De oude ambachten-dag kan na drie jaar weer plaats vinden. Zo zijn er diverse ambachtelijke demonstraties te z...

Lees meer

Ambachtelijke demonstaties.

Op zaterdag 3 september a.s. wordt op het terrein van Themapark De Spitkeet in Harkema van 10.00 tot 17.00 uur weer de traditionele oude ambachten-dag gehouden. De oude ambachten-dag kan na drie jaar weer plaats vinden. Zo zijn er diverse ambachtelijke demonstraties te zien: een klompenmaker, tingieter, mandenvlechter, turfmaker, rietdekker, houtbewerker, kantklosser, eendenkorfvlechter, imker, spinner van vlas, wever, en een mandenvlechter.

En nog veel meer ......
En verder: een brouwerij, een glasatelier, een mini hooipakjespers, een antieke breimachine en een ijsmakerij. En natuurlijk ook oud werkgereedschap en heideboenders. In één van vele kramen wordt o.a. Fries aardewerk getoond. De Stichting Oud-Achtkarspelen geeft voorlichting over de historie. De Feanster Moune is aanwezig met diverse meelproducten. Ook verschillende soorten huisgemaakte jam en turf-gerookte droge worst en spek worden aangeboden. Oude tractoren, woonwagens en Opel Blitzen zijn te bewonderen rondom de pingo. Demonstraties van carving, schapen drijven, zeisharen en maaien met de zeis.

Toertocht oude tractoren
Tevens is er een toertocht van prachtige oude tractoren.

In de arbeidershuisjes waant men zich even honderd jaar terug in de tijd en kan men ouderwetse gerechten proeven zoals bruine bonensoep, roggebrood met ‘greeuwkes’ en boffert.

Zweefmolen, speeltuin, spelletjes
Voor de jeugd is er een zweefmolen, de speeltuin en leuke spelletjes van vroeger.

Brocante markt
In het Weinhok zijn oude spulletjes uit grootmoeders tijd te koop. Hier kunt u heerlijk sneupen en net datgene vinden waar u misschien al tijden naar op zoek bent.

Muziek
En natuurlijk klinkt er de hele dag vrolijke muziek op het park. Zo zijn er optredens verspreid over het gehele park van trekzakspelers en zijn er optredens bij het terras van o.a. Wâldfolk, de Beurtskippers en Popkoor Akkoord.
Op het grote, nieuwe overdekte terras kan men onder genot van een hapje of drankje genieten van de muzikale klanken en het uitzicht op het mooie park.

Pannenkoeken
Heerlijke pannenkoeken met spek zijn verkrijgbaar bij de kraam op het park.

Boerenboelgoed
Deze dag wordt zoals gewoonlijk om 16.00 uur afgesloten met het boerenboelgoed, waar op heel veel mooie oude spulletjes kan worden geboden.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 3 september 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 6.50
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 3.50 (4 t/m 12 jaar )

Waar is het?

Themapark openluchtmuseum De Spitkeet
De Dunen 1
9281 KT HARKEMA
0512 840431
www.despitkeet.nl