Over de grens van zout naar zoet

20 augustus, Informatiecentrum De Afsluitdijk, nieuwe verhalen in KORNWERDERZAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

College Vismigratierivier it Fryske Gea, opg. 0511-539618. De verborgen onderwaterwereld is veel complexer en interessanter dan je waarschijnlijk in eerste instantie dacht. Wist je dat bepaalde vissen een enorme behoefte hebben om te reizen? Het zit als het ware in hun bloed. Het is van levensbelan...

Lees meer

College Vismigratierivier it Fryske Gea, opg. 0511-539618.

De verborgen onderwaterwereld is veel complexer en interessanter dan je waarschijnlijk in eerste instantie dacht. Wist je dat bepaalde vissen een enorme behoefte hebben om te reizen? Het zit als het ware in hun bloed. Het is van levensbelang voor ze om van zout naar zoet te trekken. En andersom.

Tijdens dit college krijg je uitgebreid uitleg over deze reislust. Neem bijvoorbeeld de paling, die reist ongeveer 6.000 kilometer van het zoete water in Nederland naar het zoute water van de Sargassozee. Dit liefdesoord voor palingen is ook hun geboorteplek. Langzaam drijven de jonge vissen hier met de waterstroming mee, totdat ze uiteindelijk bij de kust aankomen. Het zoete water trekt. Na een lange reis met allerlei gevaren stoten zij uiteindelijk hun neus tegen de Afsluitdijk…

” Leer meer aan de hand van mooie verhalen .”

Onze excursieleider vertelt jou graag over de verschillende trekvissen en over de komst en de werking van de Vismigratierivier. Honderden miljoenen sterke en zwakke zwemmers kunnen hier straks weer naar hartenlust de Afsluitdijk passeren. Een uniek project vol unieke verhalen!

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 20 augustus 2022 : 14:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : € 4.00

Toelichting: Voor leden gratis.

Waar is het?

Informatiecentrum De Afsluitdijk, nieuwe verhalen
Sluisweg 1a
8752 TR KORNWERDERZAND
www.deafsluitdijk.nl