Over de kunst van het stripmaken

4 september t/m 24 oktober, Storyworld in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Gerben Valkema (14 april 1980) won dit jaar de Stripschapprijs, de belangrijkste onderscheiding voor Nederlandse stripmakers. En daarom zetten we zijn werk van 4 september tot en met 24 oktober in de spotlights bij strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld. Hoe het allemaal begon Gerben is geboren...

Lees meer

Gerben Valkema (14 april 1980) won dit jaar de Stripschapprijs, de belangrijkste onderscheiding voor Nederlandse stripmakers. En daarom zetten we zijn werk van 4 september tot en met 24 oktober in de spotlights bij strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld.

Hoe het allemaal begon
Gerben is geboren en getogen in het Groningse Ulrum en volgde een opleiding aan de kunstacademie in Groningen. Hij begon daarna zijn tekencarrière bij de studio van Jan Kruis, waar hij tekende en schreef voor Jan, Jans en de kinderen. Omdat Gerben zichzelf verschillende tekenstijlen kon aanmeten, tekende hij al gauw ook illustraties voor Suske en Wiske, Donald Duck en Disney.

Tekenstijl: vette, coole lijnen
Gerbens eigen tekenstijl kenmerkt zich door vette, coole lijnen. Hij tekent de lijnen op een speelse manier soms wat dikker en dan weer wat dunner, dat heet ook wel ‘levende lijnen’. Als eerbetoon tekent Gerben graag andere bekende striphelden in zijn eigen stijl. Je herkent ze natuurlijk wel, maar ze zien er ineens heel anders uit! Dat is niet alleen grappig, maar daardoor kun je ook goed zien hoe bepalend de tekenstijl is.

Elsje
Maar Gerben wilde natuurlijk ook een eigen strip. Dat werd Elsje, die hij in 2007 samen met schrijver Eric Hercules ontwikkelde. Gerben houdt van gekke, overdreven situaties en hij is een meester in het tekenen van gezichtsuitdrukkingen. En dat sloeg aan, want Elsje staat dagelijks in zeven kranten in Nederland waaronder Dagblad van het Noorden, en is vertaald in het Duits, Zweeds, Noors, Frans, Deens, Spaans, Catalaans, Gronings, Brabants en Engels.

Plan je bezoek
Van 4 september t/m 24 oktober ontdek je de tekenstijl van Gerben Valkema en het maakproces van zijn strips bij strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld in Groningen. Koop van te voren online je tickets met inlooptijd. Een ticket voor Storyworld geeft gratis toegang tot de Spotlight-ruimte waar je het werk van Gerben kunt bewonderen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 4 september 2021 t/m zondag 24 oktober 2021

zondag : 10:00-18:00
maandag : 10:00-18:00
dinsdag : 10:00-18:00
woensdag : 10:00-18:00
donderdag : 10:00-18:00
vrijdag : 10:00-18:00
zaterdag : 10:00-18:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Storyworld
Nieuwe Markt 1
9712 JG GRONINGEN

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader