Paardendagen Driezum Wâlterswâld: De Boerendag

29 juli in Evenemententerrein Foarwei in WÂLTERSWÂLD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Ingevoerde zoektermen

Gekozen categorie


Kies een extra subcategorie

Locaties

Toon meer gevonden locaties

Gevonden evenementen

  • Geen evenementen gevonden
Toon meer gevonden evenementen

Gevonden locaties

  • Geen locaties gevonden
Ga terug naar de homepagina

Boerendag

Voor het 28e jaar op rij organiseren tientallen enthousiaste vrijwilligers uit Driezum, Wâlterswâld en Damwâld op deze dag de Boerendag. Deze drukbezochte beleefdag belooft ook dit jaar weer de gezelligste familiedag van het jaar te worden. Ben jij er ook weer bij?

Efkes buorkje. Zo noemde men dat vroeger wanneer er een rondje langs het vee werd gemaakt, terwijl er gezellig werd bijgeklets. En dat is nog altijd de kracht van de Boerendag. Een dag die bol staat van activiteiten voor mens en dier. Een ultieme beleefdag met een sfeervolle markt, oude ambachten, muziek, dans, shows, demonstraties, kunst, attracties en uiteraard volop dieren. Kortom: een dag die u niet wilt missen!

Volop strijd tijdens de keuringen

De Boerendag begint ’s ochtends traditiegetrouw om 09.00 uur met de grootste regionale veekeuring van Friesland. Meer dan 150 koeien en kalveren zullen zich samen met hun voorbrengers presenteren aan de jury. Jong en oud loopt zich het vuur uit de sloffen om het glimmende vee goed voor de dag te brengen. Ieder jaar ontstaat er een fanatieke strijd om de dagtitel, waar u als publiek met uw neus bovenop zit. 

Daarnaast kunt u genieten van diverse dierkeuringen. Uiteraard mogen de Friese Stabij en Wetterhoun niet ontbreken op deze dag. Zij strijden om de eervolle titel tijdens het Iepen Frysk Kampioenskip. Daarnaast is Friesland rijk aan geitenrassen. Naast rassen uit eigen contreien kunt u ook kennis maken met diverse soorten uit het buitenland, zoals de British Toggenburger geit uit Engeland. 

Geniet van een riddershow

En er is meer strijd tijdens de Boerendag. De organisatie trakteert u dit jaar namelijk op een groot middeleeuws schouwspel. U bent getuige met een indrukwekkende riddershow in een middeleeuws kamp, waarbij heldhaftige ridders in harnassen het live voor uw ogen tegen elkaar opnemen. Met als ultieme beloning uiteraard de hand van een schone jonkvrouw.  

Op een Boerendag mag de tractor uiteraard niet ontbreken. Ieder jaar trekkende prachtige oldtimers duizenden liefhebbers naar Wâlterswâld. Vanaf 12.30 maken de 75 oude tractoren een ereronde door de omliggende dorpen. Een unieke kans om de oldtimers in volle glorie te aanschouwen en te genieten van het gezellige geronk van de klassieke motoren. Verzamelaars van antieke spullen kunnen bovendien hun hart ophalen bij de Boerenboelgoed. Sfeervolle antieke spullen en prachtig materiaal uit grootmoeders tijd gaan hier per opbod onder de hamer. Sla uw slag!

Maak kennis met het buitenleven

Tijdens diverse demonstraties kunt u kennis maken met het echte buitenleven. Wat dacht u van een demonstratie schapenscheren? Eenmaal uit hun wollen jasje kunt u zien hoe een herder met enkele aanwijzingen de schapen samen met zijn hond schijnbaar moeiteloos in iedere richting weet te drijven. 

Ook voor paardenfans zijn er volop spectaculaire demonstratie om van te genieten. Het neusje van de zalm uit de ruiterswereld laat u de fijne kneepjes van de diverse disciplines zien. Van western tot voltigeren en vrijheidsdressuur. Jos Clemens verzorgt met zijn showteam onder andere een spectaculaire Wild-West show. Een absolute aanrader voor iedere paardenliefhebber.

Beklim het stalen ros

Niet alleen de edele viervoeter, maar ook het stalen ros zetten we in het zonnetje tijdens de Boerendag. Fanatieke mountainbikers kunnen zich opgeven om een uniek hindernissenparcours per fiets te bedwingen. Sportkoepel Driezum/Wâlterswâld zet een uitdagende en gevarieerde tocht uit van ruim 25 kilometer, waarin de mountainbikers elf hindernissen van de Paardendagen mogen trotseren. Een aanrader voor de fanatieke sporters.

Aansluitend op deze uitdagende tocht zijn de mountainbikers van harte welkom bij de Trial Show van mountainbike professional Patrick Smit. Deze voormalig Nederlands kampioen verzorgt al jaren spectaculaire shows en clinics in binnen- en buitenland. En wie meer van het ruigere werk houdt, kan terecht bij de Motor Trial Show van Alex van de Broek. Meters hoog door de lucht of balanceren op het voor- of achterwiel; met zijn baanbrekende stunts is hij een absolute publiekslieveling op ieder evenement. Gegarandeerd dat ook u met ingehouden adem toekijkt. 

Klein maar fijn

‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.’ Dit spreekwoord gaat zeker op voor de modelbouwers van Multi Modelbouwgroep Fryslân. Deze enthousiaste experts tonen hun radiografisch bestuurbare modelboten, auto's, kranen en helikopters aan het publiek. Voor één dag is Wâlterswâld het walhalla voor iedere modelbouwer.

Over klein gesproken, ook dit jaar zijn de leden van Kleindierenvereniging PKV Frisia Dokkum e.o. weer van de partij. Van cavia's en konijnen tot sier- en watervogels. Hier kijkt u uw ogen uit als het gaat om kleinvee. Volièrevereniging Fûgelnocht uit Damwâld maakt het plaatje compleet met de meest exotische kanaries, parkieten en papegaaien.

Een hapje en een drankje

Wie de hele dag op pad is, kan niet zonder hapje of drankje. Wij trakteren u graag op de smakelijkste gerechten in onze Lekkernijstraat. Van gerookte paling tot kaas en van Belgische wafels tot Fryske sûkerbôle. Traktaties waar u uw vingers bij aflikt. 

Voor onze jeugdige bezoekers is er ruime keuze uit activiteiten. Breng een bezoek aan de kermis of het kinderplein met o.a. een gezellige schminkhoek, Milko & Mischa, het clownsduo uit Circus Renz, een snelle quadbaan, de bungee-trampoline en een spannende survivalbaan. Niet te vergeten de kinderboerderij met meer dan 70 dieren, waar je bovendien een rondje kunt maken op een kameel. 

Afsluiting op grote hoogte

Als klap op de vuurpijl wordt de Boerendag afgesloten met het geweldige showprogramma van de “Geschwister Weisheit” uit Duitsland. Zij sluiten de 28e editie af met een  sensationele show op grote hoogte.

De Boerendag wordt georganiseerd door tientallen vrijwilligers en ondersteund door vele sponsoren. 

Het volledige programma en actuele informatie vindt u op www.paardendagen.nl en op facebook.com/paardendagenwalterswald

Links

www.paardendagen.nl

€ 9,50

Paardendagen Driezum Wâlterswâld: De Boerendag

29 juli 2017, Wâlterswald

Data en tijden

za 29 juli 2017 : vanaf 9:00

Prijzen

Volwassen : € 9.50
Kinderen : € 5.00
65 plus : € 9.50
CJP : € 9.50

Toelichting: Exclusief servicekosten. Kinderprijs geldig vanaf 12 t/m 17 jaar. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Waar is het?

Evenemententerrein Foarwei
Foarwei
9113 PA WÂLTERSWÂLD

€ 9,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen