Paddenstoelenwandeling door het Ketliker Skar

25 september, Informatiecentrum It Beekpronkje in KATLIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Excursie It Fryske Gea Het is herfst. Door het vochtige weer zijn er in de natuur weer volop paddenstoelen te vinden. Onze enthousiaste natuurgids neemt je dan ook graag mee op wandelexcursie door het Ketliker Skar waarbij paddenstoelen het hoofdthema zijn. Ben jij klaar voor een echte herfstwandel...

Lees meer

Excursie It Fryske Gea

Het is herfst. Door het vochtige weer zijn er in de natuur weer volop paddenstoelen te vinden. Onze enthousiaste natuurgids neemt je dan ook graag mee op wandelexcursie door het Ketliker Skar waarbij paddenstoelen het hoofdthema zijn. Ben jij klaar voor een echte herfstwandeling?

Opruimers van de natuur
Het Ketliker Skar ligt vlakbij Heerenveen en is een prachtig bos met veel oude bomen. In de herfst zijn hier volop paddenstoelen te vinden. Paddenstoelen worden ook wel de opruimers genoemd van de natuur. Elke dag helpen ze de natuur een handje met opruimen. Dit doen ze door het afbreken van dood materiaal zoals afgevallen bladeren en dood hout. In het bos komen tientallen verschillende soorten voor. Je kunt ze op de gekste plekken vinden: niet alleen op de grond, maar ook hoog in de bomen, op boomstronken en zelfs op keutels. Het Ketliker Skar biedt genoeg ‘voer’ voor paddenstoelen en op deze prachtige locatie komen tientallen verschillende soorten voor.

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 25 september 2022 : 10:00 - 12:00

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: leden gratis.

Waar is het?

Informatiecentrum It Beekpronkje
Schoterlandseweg 24a
8455 JG KATLIJK
0513 541591
www.itfryskegea.nl