PAFF: Gabriela Da Cunha - Altamira 2042

10 juni t/m 12 juni, Popcentrum Neushoorn in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Mix van installatie, performance en dans, samengebracht in een techno-sjamanistisch ritueel. De Belo Montestuwdam is een enorme waterkrachtcentrale die gebouwd wordt in de Xingu rivier: één van de belangrijkste zijrivieren van de Amazone in Brazilië. De bouw is omstreden en heeft onomkeerbare gevol...

Lees meer

Mix van installatie, performance en dans, samengebracht in een techno-sjamanistisch ritueel.

De Belo Montestuwdam is een enorme waterkrachtcentrale die gebouwd wordt in de Xingu rivier: één van de belangrijkste zijrivieren van de Amazone in Brazilië. De bouw is omstreden en heeft onomkeerbare gevolgen voor het voortbestaan van het tropische regenwoud en de inheemse bevolking van dit gebied. In Altamira 2042 zoomt de Braziliaanse kunstenares Gabriela da Cunha in op dit project en de gevolgen hiervan voor mens en natuur.

Altamira 2042 is een mix van installatie, performance en dans, samengebracht in een techno-sjamanistisch ritueel. Door het gebruik van flarden van beelden, geluiden en woorden geeft Da Cunha een stem aan de rivier en het tragische lot dat deze te wachten staat. Met bluetooth speakers, neon slingers en draagbare beamers beweegt Da Cunha het publiek om in opstand te komen tegen de dam en om de rivier te bevrijden. Een bijna buitenaardse ervaring, die je misschien wel dichter bij Moeder Aarde brengt dan je ooit geweest bent.

Altamira 2042 beleeft tijdens PAFFF haar Nederlandse première.

Over Gabriela Carneiro da Cunha
Gabriela Carneiro da Cunha (1982) is een Braziliaanse actrice, regisseur en onderzoeker. De afgelopen vijf jaar werkte ze aan het Riverbank Project: about rivers, buiúnas and fireflies, waarbij ze onderzoek deed naar de Braziliaanse rivieren en de desastreuze gevolgen van menselijk ingrijpen. Op basis van dit onderzoek maakt Da Cunha haar performances, waarvan Altamira 2042 haar tweede werk is. Da Cunha werkte eerder samen met onder andere Ariane Mnouchkine, Georgette Fadel, Cibele Forjaz, Grace Passô, Eryk Rocha en Heitor Dhalia.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 10 juni 2022 : vanaf 21:00
za 11 juni 2022 : vanaf 21:00
zo 12 juni 2022 : vanaf 19:30

Prijzen

Volwassenen : € 19.75

Waar is het?

Popcentrum Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP LEEUWARDEN
058 303 07 30
www.neushoorn.nl
info@neushoorn.nl

€ 19,75