PAFFF: Club guy & Roni - Freedom

10 juni, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Freedom is een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling over de prijs van vrijheid en de vraag wie die betaalt. Vertrekpunt is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die veertien jaar onschuldig vast zat in Guantanamo Bay, waar hij ondervraagd en gemarteld werd. Club Guy & Roni nam zij...

Lees meer

Freedom is een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling over de prijs van vrijheid en de vraag wie die betaalt. Vertrekpunt is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die veertien jaar onschuldig vast zat in Guantanamo Bay, waar hij ondervraagd en gemarteld werd. Club Guy & Roni nam zijn ontluisterende verhaal als basis voor een ‘in-your-face’ statement tegen het terreur van de Verenigde Staten en het onrecht wat daardoor is aangedaan. Met als resultaat: indrukwekkend theater, uitgevoerd door het prijswinnende ensemble van dansers en muzikanten van de Club en Slagwerk Den Haag.

Leven we in vrijheid? En als dat zo is, zijn we ons daar dan genoeg van bewust? En gaat onze vrijheid niet ten koste van de ander? Een extreem voorbeeld daarvan is Mohamedou Ould Slahi die slachtoffer werd van de vermeende 'War on Terror' door de Verenigde Staten. Hij beschreef zijn verhaal in het biografische The Guantanamo Diaries, dat vorig jaar werd verfilmd als The Mauritanian. Als writer in residence bij NITE (Club Guy en Roni) schreef Mohamedou de tekst voor Freedom.

Over Club Guy & Roni
In 2002 richten Guy Weizman en Roni Haver Club Guy & Roni op en vanaf die tijd toeren ze met avondvullende producties door binnen- en buitenland. Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater, dat de actualiteit op de hielen zit. Alle voorstellingen worden uitgevoerd met nieuw gecomponeerde livemuziek, waarbij slagwerkers en musici vaak ook een prominente rol spelen op het toneel. Het gezelschap kenmerkt zich door opvallende dansers, die duidelijk van elkaar verschillen en ieder hun eigen rol vervullen in het exacte radarwerk dat choreograaf Roni Haver uitgestippeld heeft. Vanaf 2017 leidt Guy Weizman naast 'De Club' ook het NNT, waardoor het multidisciplinaire ensemble NITE is ontstaan. De afgelopen jaren heeft NITE (Club Guy & Roni + NNT + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag) een indrukwekkend repertoire aan voorstellingen opgebouwd waarin dans, muziek en theater in grote ensceneringen in elkaar overlopen.

Over PAFFF
Van 27 mei t/m 19 juni 2022 presenteren Stadsschouwburg De Harmonie en ARCADIA gezamenlijk een nieuw, internationaal Performing Arts Festival in Leeuwarden: PAFFF. Maar liefst drie weken lang kun je genieten van diverse voorstellingen op het gebied van podiumkunsten. PAFFF is brutaal en nieuwsgierig, provocerend en genereus maar bovenal urgent en vernieuwend. Daarbij staat het werk van toonaangevende en internationale kunstenaars als Philippe Quesne, Doris Uhlich, Lia Rodrigues, Cia Hiato en Gabriele Da Cunha centraal.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 10 juni 2022 : 19:30 - 20:45

Prijzen

Volwassenen : € 19.75

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl

€ 19,75