PAFFF: CuerpoSur - House in Ruins

11 juni t/m 12 juni, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wat maakt dat je je ergens thuis voelt? Welk gevoel roept 'thuis' op? En is dat hetzelfde gevoel in Chiloé in het zuiden van Chili als bijvoorbeeld op Terschelling? In de Chiloé-archipel in Zuid-Chili heerst een eeuwenoude traditie. Wanneer een inwoner van het ene eiland naar het andere eiland moet...

Lees meer

Wat maakt dat je je ergens thuis voelt? Welk gevoel roept 'thuis' op? En is dat hetzelfde gevoel in Chiloé in het zuiden van Chili als bijvoorbeeld op Terschelling?

In de Chiloé-archipel in Zuid-Chili heerst een eeuwenoude traditie. Wanneer een inwoner van het ene eiland naar het andere eiland moet verhuizen, schieten vrienden en buren te hulp om het huis letterlijk naar een nieuwe standplaats te verplaatsen. Deze uitwisseling van hulp voor hulp wordt ook wel ‘Minga’ genoemd.

In House in Ruins nemen de Chileense theatermakers Luis Guenel en Ebana Guarin deze traditie als uitgangspunt. Ze zaagden hun eilandhuis in stukken en namen deze mee op reis naar Nederland, om hier onderzoek te doen naar de betekenis van je samen en tegelijkertijd thuis voelen. Hun onderzoek naar de betekenis van Minga en Mienskip resulteerde in de voorstelling House in Ruins, waarbij ze samen met het publiek uit de ruïnes van het eilandhuis gezamenlijk een nieuw huis en thuis bouwen. Want wat maakt van een huis een thuis?Over PAFFF
Van 27 mei t/m 19 juni 2022 presenteren Stadsschouwburg De Harmonie en ARCADIA gezamenlijk een nieuw, internationaal Performing Arts Festival in Leeuwarden: PAFFF. Maar liefst drie weken lang kun je genieten van diverse voorstellingen op het gebied van podiumkunsten. PAFFF is brutaal en nieuwsgierig, provocerend en genereus maar bovenal urgent en vernieuwend. Daarbij staat het werk van toonaangevende en internationale kunstenaars als Philippe Quesne, Doris Uhlich, Lia Rodrigues, Cia Hiato en Gabriele Da Cunha centraal.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 11 juni 2022 : vanaf 19:30
zo 12 juni 2022 : vanaf 19:30

Prijzen

Volwassenen : € 19.75

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl

€ 19,75