PAFFF: Fúria

1 juni t/m 2 juni, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een kleurrijk gezelschap dansers trekt als carnavalsparade stampend en zwetend over het podium. Fúria is Portugees voor razernij. Negen dansers komen in beweging als eerst een primitieve massa en dan weer een bont gezelschap van individuen. Samen banen ze zich een weg door kleurrijke werelden die z...

Lees meer

Een kleurrijk gezelschap dansers trekt als carnavalsparade stampend en zwetend over het podium.

Fúria is Portugees voor razernij. Negen dansers komen in beweging als eerst een primitieve massa en dan weer een bont gezelschap van individuen. Samen banen ze zich een weg door kleurrijke werelden die ze bouwen uit zeilen, planken, plastic of een vlag.

Lia Rodrigues stichtte een dansschool aan de rand van Rio de Janeiro in de favela Maré. Inmiddels is het een cultureel centrum waar buurtbewoners terechtkunnen voor een lunch in de kantine, seksuele voorlichting, en er wordt gedanst! Dansers kregen een opleiding en vormen nu een groep, een ensemble, dat werelden op het podium brengt. Werelden geïnspireerd door hun eigen omgeving. Zonder woorden maakt Fúria de strijd en de kracht van dit gezelschap voelbaar. Een wereld van furie. De expressieve manier waarop de dansers elkaar meeslepen en vasthouden vormt een sterke beeldtaal van dominantie en onderdanigheid, uitbundigheid en verstilling, vreugde en pijn.

Fúria van Lia Rodrigues is onderdeel van PAFFF: een provocerend, brutaal en nieuwsgierig podiumkunstenprogramma in Arcadia van spraakmakende internationale kunstenaars.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 1 juni 2022 : 21:00 - 22:10
do 2 juni 2022 : 21:00 - 22:10

Prijzen

Volwassenen : € 19.75

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl

€ 19,75