PAFFF: Philippe Quesne - La Parade des Taupes

12 juni, Centrum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Waar gaan mollen naartoe als ze hun tunnels verlaten? Wat wekt hun interesse als ze voor het eerst de straten van Leeuwarden onveilig maken? En wat gebeurt er als ze uiteindelijk tegen een wandelend bos aanlopen? Sluit je aan bij La Parade des Taupes en loop mee met hun parade! Na hun concert in D...

Lees meer

Waar gaan mollen naartoe als ze hun tunnels verlaten? Wat wekt hun interesse als ze voor het eerst de straten van Leeuwarden onveilig maken? En wat gebeurt er als ze uiteindelijk tegen een wandelend bos aanlopen? Sluit je aan bij La Parade des Taupes en loop mee met hun parade!

Na hun concert in De Harmonie, verlaten de speelse en anarchistische mollen van MAULWÜRFE op 12 juni hun fijne, donkere tunnels om in het felle daglicht de stad en BOSK over te nemen. Als metafoor voor ontwrichtende kunstenaars, die hun veilige omgeving verlaten om los te komen van fatsoen en conventies, zien de mollen de straten van Leeuwarden als een Utopia. Een manier om buiten zichzelf te treden, om nieuwe ervaringen op te doen en om het wilde dier in zichzelf te temmen. Met hun gedrag zetten ze de regels van de stad op hun kop, net zoals de bomen van BOSK 100 dagen doen. Loop mee en laat je verrassen.

Over Philippe Quesne
Philippe Quesne, geboren in 1970, studeerde Fine Arts, Visual Design & Set Design in Parijs. In 2003 richtte hij de Vivarium Studio Company op: een theatergezelschap, bestaande uit schilders, acteurs, dansers, musici en dieren, dat onderdeel is van de Franse avant-garde en zich richt op innovatie en de ontwikkeling van nieuwe theatrale interventies. Quesne is uitgegroeid tot één van de meest originele stemmen binnen de Europese podiumkunsten. Zijn werk wordt in verschillende landen geprogrammeerd of gecoproduceerd, zoals onder andere bij toonaangevende productiehuizen als de Münchner Kammerspiele en Theatre Vidy in Lausanne. Quesne’s werk kenmerkt zich door het samenspel tussen kunst en politiek, waarin hij op een licht absurde wijze maar vol met humor haarfijn de machteloosheid van de mensheid blootlegt.

Over PAFFF
Van 27 mei t/m 19 juni 2022 presenteren Stadsschouwburg De Harmonie en ARCADIA gezamenlijk een nieuw, internationaal Performing Arts Festival in Leeuwarden: PAFFF. Maar liefst drie weken lang kun je genieten van diverse voorstellingen op het gebied van podiumkunsten. PAFFF is brutaal en nieuwsgierig, provocerend en genereus maar bovenal urgent en vernieuwend. Daarbij staat het werk van toonaangevende en internationale kunstenaars als Philippe Quesne, Doris Uhlich, Lia Rodrigues, Cia Hiato en Gabriele Da Cunha centraal.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 12 juni 2022 : vanaf 13:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis
gratis